Máte doma alergika? Tieto kinderká mu nedávajte

Máte doma alergika? Tieto
Ilustračné foto
2017-02-15 13:30:25 |

Ak je vaša ratolesť alergická na orechy, mali by ste skontrolovať tieto kinder vajíčka a kinder čokoládky. Na etiketách chýba upozornenie o obsahu stôp orechov.

Kinderká deti obvykle milujú a patria k obľúbeným sladkostiam, ktoré im kupujeme. Vo vianočnej edícii sa aj na našom trhu objavili tieto balíčky od nemeckého výrobcu Ferrero Deutchland GmbH. Ide o výrobky : "Kinder Joy Wichtel, 20g" a "Kinder Joy Wärmekissen-Plüschtier, 60g" DMT: 12.3.2017 a 3.5.2017 a ešte stále je možné ich dostať.

Neobsahujú žiadne nebezpečné látky, no zistilo sa, že etikety neupozorňujú na stopy orechov v nich. A práve to môže byť pre alergikov veľký problém. Je veľmi pravdepodobné, že ak ste ich aj kúpili alebo ich ratolesti dostali v mikulášskom balíčku, už sú skonzumované. Treba však pozrieť doma skrinky so sladkosťami, v ktorých neraz zostanú čokoládky či cukríky odložené aj niekoľko mesiacov. Z obchodov by už mali byť stiahnuté alebo ich v týchto dňoch stiahnu.

Ide konkrétne o tieto šarže:

O sťahovaní výrobkov s príslušnými šaržami informoval Štátnu veterinárnu a potravinovú správu  orgán úradnej kontroly potravín v Nemecku prostredníctvom rýchleho systému varovania pre potraviny a krmivá.  

Fotogaléria


Foto: svssr.sk
Zdroj: az, svssr.sk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia