18 rodičovských vychytávok, ktoré vám uľahčia život

18 rodičovských vychytávok, ktoré
Ilustračné foto
Zdroj: Foto: boredpanda.com
2016-12-07 14:01:06 |

Každá rada dobrá. To si v mnohých situáciách povie nejeden rodič. Možno práve vy využijete niektorú spomedzi vychytávok, ktoré zozbieral populárny portál Boredpanda.com.

Chce to najmä dávku fantázie a praktického ducha. Táto kombinácia sa však asi v každom rodičovi pri riešení každodenných situácií s deťmi akosi prirodzene rozvinie. Vďaka tomu si môžu navzájom radiť, aby zjednodušili život sebe aj ratolestiam. Možno by vám nenapadlo, ako ľahko možno zamaskovať pred potomkami sladkosti či  ako nenápadne donútiť deti podieľať sa na domácich prácach. Prinášame dokonca tip na originálnu garáž pre synčekove angličáky, ktoré sa večne povaľujú kade-tade alebo radu, vďaka ktorej bude mať bábika vlasy rovnako krásne, ako keď ste ju doniesli z obchodu. Nech sa páči, inšpirujte sa:

1. Potrebuje dieťatko pri zaspávaní cítiť na chrbáte vašu ruku? Toto je tak trošku oklamanie, no ak potrebujete odbehnúť, stačí naplniť rukavicu ryžou, šošovicou či fazuľou a položiť na drobčeka.  

 

2. Pre šikovnú mamu je výroba takejto dvojrukavice hračkou a okrem toho, že vám obom bude teplúčko, dieťa sa vám už viac nevyšmykne.

 

3. Neviete už kam schovať sladkosti? Pomoc je viac ako jednoduchá! Stačí ich zabaliť do obalov od zeleniny alebo iných potravín, ktoré deti ani náhodou nebudú otvárať.

 

4. Nedolízané lízatko? Netreba ho hneď vyhodiť! Stačí mu vyrobiť takýto "domček" z obalu z kindervajíčka. 

 

5. Takáto garáž nemá hocikto! Jej výroba pritom vôbec nie je zložitá a parkovacie miesta môžte pridávať podľa potreby.

 

6. Bábika má rozcuchané a dolepené vlasy a neviete čo s nimi? Stačí použiť kondicionér a výsledok váa milo prekvapí. 

 

7. Podľa týchto špeciálnych nástenných hodín, k výrobe ktorých budete potrebovať len fixky alebo farbičky, budú deti vždy vedieť, čo robiť! 

 

8. Neudrží ešte drobček fľašu s mliekom v ruke? Nevadí. Stačí obaliť ju do takejto guličky a je po probléme. 

 

9. Vonku je pľušť a ratolesti sa nudia? Ak bývate v poschodovom rodinnom dome, problém je vyriešený. Vyrobte im šmýkačku. Nóóó, keby ste im vyrobili niečo podobné v dvanásťposchodovom paneláku, možno by bola ešte väčšia zábava :))

 

10. Neviete, kde máte mobil či nabíjačku? Netrápte sa, nakreslite na papier všetko, čo treba pohľadať a dajte to deťom ako bojovú úlohu. Uvidíte, ako ich to bude baviť. 

 

11. Urobte z upratovania hru s jasným cieľom. Koho by to potom nebavilo?

 

12. Koniec hádkam v aute. Stačí k tomu pár dosiek alebo pevných kartónov a vy sa namiesto na detský krik môžete sústrediť na cestu. 

 

13. Nezabúdajte na to, že aj hračky treba raz za čas vyčistiť. Legové kocky však netreba umývať po jednej. Takto ľahko ich vyčistíte všetky!

 

14. Už máte plné zuby popísaných stien? Vyjdite deťom v ústrety a vyrobte im miesto, kde sda môžu realizovať.

 

15. Padá ratolesť z postele? S touto penovou zábranou na jej okraji je problém yvriešený.

 

16. Treba ratolesti nové topánky? Nemusíte ju so sebou ťahať do obchodu. Obkreslite nôžku a predavači vám poradia, ktoré sa hodia. 

 

17. Máte doma malého pomocníka, no nechcete, aby sa ušpinil farbou? Dajte mu štetec, do vedra vodu a nechajte ho natierať. 

 

18. Chcete si yvrobiť sladké fotky bábätka, no to potrebuje cítiť maminu alebo tatina? Aj takto sa to dá vyriešiť...

Prečítajte si tiež:

Rodičovské bezpečnostné super vychytávky

7 prekvapivých chýb, ktoré robíme pri deťoch

 

 

 

 

Fotogaléria


Foto: Boredpanda.com
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia