Učiteľka vo videu rozhnevala rodičov po celom svete

Učiteľka vo videu rozhnevala
Ilustračné foto
Zdroj: foto: facebook.com
2016-12-01 14:00:18 |

Počas školského predstavenia vzala učiteľka svojmu žiakovi s autizmom mikrofón ešte pred tým, než stihol povedať svoju repliku. Reakcie rozhnevaným rodičov na seba nenechali dlho čakať.

Ak máte doma školopovinné dieťa, určite dobre viete, aké to je, keď deti nacvičujú v škole predstavenie. Týždne predtým sa poctivo učia texty a nevedia sa dočkať toho veľkého dňa, keď svoje predstavenie zahrajú pred hrdými rodičmi. Na základnej škole v Západnej Virgínii sa školské predstavenie preslávilo po celom svete, nie však zo správnych dôvodov.

Caleb je šesťročný žiak, ktorý trpí ľahkou formou autizmu. Keď dostal v školskom predstavení o Dni vďakyvzdania úlohu moriaka, bol celý bez seba. Divadelné predstavenie sa však preňho napokon stalo nočnou morou.

Video, ktoré zverejnila Calebova matka, ukazuje, ako sa deti na konci predstavenia lúčia s divákmi. Posledným na rade bol Caleb. Keď sa však dostal k mikrofónu, učiteľka mu ho s úsmevom na tvári vzala a predstavenie sa skončilo. Zmätený Caleb sa priamo na pódiu rozplakal, čo niektorých rodičov v hľadisku dokonca rozosmialo.

Rozhorčení Calebovi rodičia Amanda a Cent zverejnili video na Facebookovej stránke Autism Speaks s komentárom: „Toto je môj chlapček počas školského predstavenia k Dňu vďakyvzdania. Bol posledný na rade. Napriek tomu, že trpí autizmom, má to najväčšie srdce na svete. Pozrite si toto video a sledujte, čo spravila jeho učiteľka.“

Video okamžite začali zdieľať rozhorčení ľudia a žiadajú trest pre túto učiteľku, ktorá sa zachovala absolútne neprofesionálne.

„Som učiteľka na dôchodku. Učiteľky na prvom stupni základných škôl nie sú len tak hocijaké učiteľky. Musia byť nekonečne trpezlivé, láskavé a empatické, pracujú predsa s tými najmenšími a učia ich úplné základy, čo nie je vždy jednoduché. Neviem, čo sa skrýva za konaním tejto ženy, je však jasné, že na plnej čiare zlyhala,“ píše sa v jednom z mnohých nahnevaných komentárov pod videom.

Škola ani učiteľka sa k incidentu zatiaľ nevyjadrili.


Foto: facebook
Zdroj: st

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia