Za týmto bábom sa otáčajú všade, kde sa objaví

Za týmto bábom sa
Ilustračné foto
Zdroj: profimedia.sk
2016-10-05 15:10:11 |

Tak takéto bábätko sa nevidí hocikedy. Junior Cox-Noon má iba deväť týždňov, no vďaka svojmu „háru“ púta pozornosť všade, kde sa objaví. Mama Chelsea mu ich musí pravidelne fúkať.

Na rozdiel od väčšiny bábätiek, ktoré majú po narodení na hlávke len nadýchaný páperový obláčik, Juniorova hriva je riadna! Vďaka nej ho už v pôrodnici pomenovali „Dieťa medvedík“ a zaujme vážne každého. Keď sa s ním mama vyberie nakúpiť do obchodu, namiesto polhodinky, ktorú tam strávila pred tým, teraz jej to trvá aj dve hodiny. Každý sa malému rozkošnému vlasáčikovi prihovára a ľudia sa chcú pri ňom odfotiť, lebo bábätko s toľkými vlasmi ešte nevideli.

 Coxovi sa pozornosť okoliam páči a keď mu mama chce dať čapicu, aby urýchlila nákupy alebo prechádzku, rozplače sa. „Narodil sa vlasatý. Ale že ich má tak neskutočne veľa, som si uvedomila až po prvom kúpeli,“ hovorí 32-ročná Chelsea, ktorá so synčekom navštívila už aj kaderníctvo a husté vlásky mu pravidelne fénuje. Inak by mu len tak neuschli.

I keď v pôrodnici lekári aj sestry tvrdili, že vlásky drobčekovi vypadajú, nestalo sa tak. Nestráca ich ani trením hlávky o matrac v postieľke, ani pri kúpaní. Niektorí ľudia rodičom radia, aby dali malého ostrihať, no Chelsea sa na to nechystá. „Je to príliš jedinečné, takže mu vlásky necháme také, aké sú,“ hovorí. Zaujímavosťou je, že starší synovia, šesťročný Mitchell a štvorročný Preston, husté vlasy pri narodení nemali.

Hovorí sa, že vlasaté deti sa rodia mamám, ktoré počas tehotenstva páli záha. Chelsea by mohla o tom rozprávať, lebo naozaj sa s týmto problémom pasovala. Podľa výskumníkov z John Hopkins University v USA na to niečo môže byť. V tehotenstve u žien stúpajú hladiny estrogénu, čo spôsobuje pálenie záhy  a podľa nich môže ten istý hormón ovplyvňovať aj rast vlasov u plodu.

Prečítajte si tiež:

Takéhoto "ksichťoša" nevidíte každý deň

Trápi vás tehotenská nevoľnosť? Je to dobré znamenie

Fotogaléria


Foto: youtube.com
Zdroj: az

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia