Menám bábätiek vo svete vládnu Olivia a Ezra

Menám bábätiek vo svete
Ilustračné foto
Zdroj: thinkstock.com
2016-07-10 00:30:38 |

Olivia a Ezra. To sú podľa stránky nameberry.com najpopulárnejšie mená vo svete v prvom polroku tohto roka. Zaujíma vás, ktoré ďalšie patria k najobľúbenejším?

Dievčenské meno Olivia, ktoré sa bežne používa aj u nás, nahradilo na prvej priečke Charlotte. Tá vládla menám pre dievčatá vlani a tento rok klesla na tretie miesto. V prvej päťke sú okrem Olivie a Charlotte aj Amelia, Ava a Isla. Do top 10 vstúpili nové mená ako Arabella, Aurora, Adeline, Isabella a Mia.

V rebríčku chlapčenských mien k výrazným zmenám na prvých priečkach neprišlo. V prvej päťke sú tak ako vlani biblické meno Ezra, za ním nasledujú Asher, Atticus, Declan a Oliver. Do chlapčenskej top 10 pribudli iba dve nové mená – Levi a Wyatt.

Ďalšími obľúbenými menami pre chlapcov, ktoré si oproti vlaňajšku polepšili aj o 40 miest, sú John, Tobias, Daniel, Xavier a Maxwell. U dievčat sa do popredia prediera Sadie,  ktorá oproti vlaňajšku poskočila  o 48 miest. Ďalšími „horúcimi“ menami sú Elise, Astrid, Isabella a Thea.

Medzi nováčikmi v tomto roku sa ocitlo aj niekoľko nezvyčajných alebo dávno zabudnutých mien a je pravdepodobné, že v najbližších rokoch sa s nimi budeme stretávať častejšie. Svoju slávu tak môžu oprášiť mená Cecilia a Ophelia, začína pribúdať aj dievčat s menom  Anouk a Freya. Medzi chlapčenskými menami sa častejšie ako v predchádzajúcich rokoch objavujú mená Alistair, Hugo a Lucian.

I keď niektoré zo spomínaných mien znejú pre nás dosť divne, je veľmi pravdepodobné, že sa s nimi budeme aj na Slovensku stretávať častejšie. Keď už môžeme mať Bentleyho či Onura, Atticus alebo Isla asi nikomu až tak cudzokrajne pripadať nebudú.

Zaujímavosťou je, že vlani vo svete najobľúbenejšie meno Sofia sa podľa stránky nameberry.com ocitla až na 61. priečke.

TOP 10 dievčenských mien:

1. Olivia

2. Amelia

3. Charlotte

4. Ava

5. Isla

6. Arabella

7. Aurora

8. Adeline

9. Isabella

10. Mia

 

TOP 10 chlapčenských mien

1. Ezra

2. Asher

3. Atticum

4. Declan

5. Oliver

6. Milo

7. Silas

8. Levi

9. Wyatt

10. Henry

Prečítajte si tiež:

Sexi princ Carl-Philip má syna Alexandra

V Košiciach sa vlani narodili Nimród či Kražyna

 


Foto: thinkstock.com
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia