Osem skvelých tipov, ako prežiť zlé vysvedčenie

Osem skvelých tipov, ako
Ilustračné foto
Zdroj: thinkstock.com
2016-06-30 00:30:08 |

Dostalo vás koncoročné vysvedčenie ratolesti do kolien? Hlavu hore! Určite ste prežili už aj horšie chvíle...

Najhoršou reakciou na „pestré“ vysvedčenie je neovládnuť sa a dať najavo zlosť či agresivitu. Krik, bitka či ignorovanie dieťaťa nie je žiadnym riešením. Čo môžete robiť pre to, aby ste si nepokazili všetci dva mesiace prázdnin?

  1. Zachovajte pokoj. Zhlboka dýchajte a rátajte do 10. Ak to nepomáha, tak do 50. Ak ani to, dajte aj do 1000....
  2. Nekričte a nebuďte agresívni. Ak si potrebujete vybiť energiu, skočte pred príchodom školáka do fitnescentra alebo si choďte kúpiť niečo pekné.
  3. Školáka za vysvedčenie nebite. Zoberte boxovacie vrece a vyventilujte sa na ňom. Ak nemáte žiadne po ruke, obetujte jeden vankúš.
  4. Nevyhrážajte sa neprimeranými trestami! Zakázať dieťaťu všetkých kamarátov a určiť mu večierku na 18.00 každý deň je úplne od veci. Môžete mu však zatrhnúť vreckové, obmedziť alebo zakázať tablet či pozeranie televízie.
  5. Myslite na niečo pekné. Spomeňte si na deň, keď ste priviedli toho malého „nešťastníka“ na svet. Alebo si spomeňte na svoje prvé rande, prípadne na posledný super úlovok v obchode. Alebo na posledný vášnivý sexuálny zážitok...
  6. Dajte si panáka. Ale naozaj iba jedného! Niečo ľahšie. Len tak na chuť a na lepšiu náladu. Vítať dieťa so zlým vysvedčením s motajúcim sa jazykom nie je to pravé orechové. Mať však o niečo lepšiu náladu ako vrah tesne pred činom je určite dobrý nápad.
  7. Dohodnite si perfektnú žúrku, na ktorej sa odviažete a zabudnete na všetky zlé vysvedčenia sveta. Stávajú sa aj horšie veci.
  8. Predstavte si takého Billa Gatesa alebo Alberta Einsteina. O miliónoch čistých jednotkárov dnes nikto ani netuší, no títo páni, i keď v škole ani náhodou nepatrili k elite, to dotiahli naozaj veľmi ďaleko. Myslíte, že niekoho zaujíma, či mal dnes najbohatší človek na svete, Bill Gates, samé jednotky?

Prečítajte si tiež:

Zlé vysvedčenie? Zákazy ho nezlepšia

S odmenami za vysvedčenie nepreháňajte

 

Fotogaléria


Foto: thinkstock.com
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia