Päťroční si poradia skôr s mobilom ako s raňajkami!

Päťroční si poradia skôr
Ilustračné foto
Zdroj: thinkstock
2016-06-29 00:16:55 |

Deti sú známe tým, že pochopia veci veľmi rýchlo, najmä čo sa nových technológií týka. No ak by ste ich poverili prípravou jednoduchého pokrmu, boli by ste prekvapení, ako im to nejde.

Takmer 60 percent detí vo veku od 2 do 5 rokov dokáže pracovať so smartfónom či pustiť a zahrať si videohru, ale iba jedno zo 6 si dokáže pripraviť pre seba nejaké jednoduché raňajky! Problémy majú aj s jazdou na bicykli či chytaním lopty. Vyplýva to z on-line štúdie spoločnosti AGV Technologies z Holandska.  Tá vyvíja bezpečnostný softvér, počas čoho testuje to, ako internet ovplyvnil vývoj malých detí.

Väčšina drobcov dokáže bez problémov pohybovať myšou, hrať počítačové hry a pracovať s mobilom, no zaostávajú v každodenných úlohách, akými sú napríklad zaviazanie šnúrok na topánkach či príprava jednoduchých raňajok.


 

AVG tiež zistili, že viac detí (25%) dokáže otvoriť webový prehliadač, než plávať bez pomoci (20 %).
Je zaujímavé, že na pohlaví detí nezáleží, počítačové hry vie hrať 58 percent malých chlapcov a 59 percent dievčat, podobný pomer sa ukázal aj pri zaobchádzaní so smartfónom. Avšak, deti mám  nad 35 rokov majú viac zručností než tie s mladšími mamami.

Nielen, že deti sa učia ovládať technológie úplne v ranom veku, ale väčšina z nich má „digitálnu stopu“ od chvíle, keď sa narodili. Približne 81 percent detí mladších ako 2 roky majú nejaký druh on-line portfólia, kde sú uložené ich fotky. V USA je to dokonca až 92 percent detí!

Zistenia AVG sa zhodujú s výskum uskutočneným na začiatku roka, ktorý odhalil, že batoľatá vedia pracovať s tabletmi a smartfónmi ešte skôr, než začnú rozprávať.

Prečítajte si tiež:

Odložte mobil a uvidíte, čo sa stane s vašim drobčekom!

Deti, ktoré nepozerajú televízor

Túto chybu nerobte: Tablet nie je cumeľ!

Fotogaléria


Foto: thinkstock.com
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia