TIP na darček za vysvedčenie: Priateľstvo plné koláčikov

TIP na darček za
Ilustračné foto
Zdroj: ipark
2016-06-25 00:49:35 |

Je tu nová knižka pre malých čitateľov Priateľstvo plné koláčikov. A bude to pekne rozvoniavať, na to sa tešte. V meste totiž otvoria novú pekáreň Cukor & škorica!

Hannah má desať rokov...no dobre, má už 10 a trištvrte :) Spolu s mamkou si plnia sen. Obe milujú pečenie a najmä sladké dobroty. Nejde však všetko ako po masle.

Kvôli vlastnej pekárničke sa musia presťahovať. Mamka trávi v práci celé dni a Hannah si zvyká na novú školu. Poobede pobehuje po pekárničke a srší skvelými nápadmi. Ale sama!

Podarí sa jej skamarátiť s hanblivkou Miou?
Aké dobrodružstvá zažije v mamkinej pekárni?

Krásny a veselý príbeh Priateľstvo plné koláčikov poteší najmä dievčatá-čitateľky, ktoré si Hannah hneď obľúbia. Okrem pečenia má rada aj kreslenie, plávanie a návštevy u priateľov. Nemá zasa rada pavúky a slimáky.
No a má aj svoj vlastný denník, do ktorého si zapisuje všetko dôležité: zoznamy, nápady na torty, fakty o pečení a niekoľko ďalších vecí. Ale zo všetkého najradšej RECEPTY!.
Hannah je blondínka, má zelenomodré oči a určite sa vám zapáči.

Začítajte sa do knižky Priateľstvo plné koláčikov:

Keď som povedala mamke, že by mala ísť za svojimi snami a otvoriť si vlastnú pekáreň, neuvedomila som si, že sa budeme musieť odsťahovať a opustiť všetkých svojich kamarátov a že začnem chodiť do novej školy. Ale presne takto to bolo. Pekáreň Cukor a škorica sa otvára zajtra a do prvého dňa v mojej novej škole ostáva už len týždeň. Nedokážem sa rozhodnúť, z čoho som nervóznejšia.
Pekáreň musí mať naozaj úspech. Mamka dala výpoveď v práci a minula všetky úspory, takže to skrátka musí dopadnúť dobre. Zabralo nám more času, kým sme vybrali pekárni meno.
No nakoniec sme sa rozhodli pomenovať ju Cukor a škorica, pretože množstvo našich obľúbených receptov – ako napríklad medovníkoví panáčikovia a osie hniezda – obsahuje oboje, cukor aj škoricu, a to je kombinácia, ktorá z nich robí také mňamky. A tiež sa mi ten názov páči preto, lebo mi pripomína mňa a mamku. Ona je ku každému milá a láskavá, ale má v sebe aj ohnivý temperament. Cukor a škorica... Vidíte?
Je čosi ako perníkový koláčik.
Práve som mamku prirovnala k čerstvo upečenému koláču – viem, je to trošku divné, ale robím to tak. Rada si vymýšľam, aký druh koláča alebo buchty, alebo pečiva by mohli ľudia, ktorých poznám, pripomínať. A ja? Ja by som mohla byť ovocná taštička (čo je drobný koláčik z lístkového cesta, plnený ríbezľami a na vrchu je pocukrovaný). Na pohľad nie je vôbec výnimočný, ale vo vnútri je naozaj dobrý. (Napokon ako aj ja.)


No ale kde som to bola? Och áno, pekáreň Cukor a škorica. Je to desivé a zvláštne a nové a vzrušujúce zároveň. No ako hovorí mamka – niekedy sa treba chopiť šance a vyčkať, čo sa stane. Rovnako je to aj s pečením – môžete piecť zakaždým len obyčajný piškótový koláč alebo zariskujete ako ja s mamkou, keď sme vyskúšali cviklovo-čokoládový zákusok (a ukázalo sa, že je ÚŽASNÝ). Skúsiť čosi nové môže skončiť katastrofou alebo sa to môže obrátiť na najlepšiu vec vo vašom živote – ale to nikdy nezistíte, dokiaľ to neskúsite.
„Myslíš si, že sme na zajtrajšok pripravené?“
Mama mala líca ufúľané od cukru a vlasy z blonďavého chvosta jej padali do tváre.
„Hej,“ odvetila som a rozhliadla sa po pekárni.
„Myslím, že sme.“
Mama a ja sme strávili celé popoludnie prípravami na veľké otvorenie pekárne Cukor a škorica. Poličky na poháre a strieborný kávovar sa celé leskli. Na drevených policiach sa vynímali úhľadne naaranžované prútené košíky s chlebom.
Na strieborných podnosoch vedľa purpurovej pohovky so svetloružovými vankúšikmi – ktorá stála vedľa malého nízkeho stolíka, na ktorom ležala brožúrka s fotkami ďalších mamkiných koláčikov – sa skvelo päť nádherných svadobných a narodeninových tort. Pozdĺž predného výkladu stáli štyri vysoké stoličky a na nich bolo niekoľko ružovo-bielych papierových tašiek s nápisom Pekáreň Cukor a škorica, vytlačeným veľkými písmenami.
Teraz bola veľká polica na poháre celkom prázdna, ale zajtra bude plná košíčkov zdobených maslovou polevou, pocukrovanými šiškami, osími hniezdami a syrovými tyčinkami.
Presne tak, ako sme si to s mamkou predstavovali.
Bude to úžasné! Mamka všetko napečie a slečna Paula bude obsluhovať zákazníkov.
Ja som príliš mladá, aby som oficiálne mohla pracovať v obchode, ale mamka povedala, že jej počas víkendov a prázdnin môžem vypomáhať. Napečieme skvelé koláčiky a pečivo, ktoré sa bude rozplývať na jazyku, a všetky druhy čerstvého chleba. Mama chce začať piecť aj svadobné a narodeninové torty na objednávku.

Knihu nájdete v ponuke internetového obchodu iPark.sk. Osobný odber po celej SR zdarma>>

Fotogaléria


Foto: iPark.sk
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia