Pricezná Charlotte po prvýkrát pozdravila Britov

Pricezná Charlotte po prvýkrát
Ilustračné foto
Zdroj: profimedia.sk
2016-06-13 13:30:06 |

To, že sa narodili ako princ a princezná znamená aj povinnosti. A tak má ročná Charlotte za sebou prvý ozajstný pozdrav poddaným. George je v mávaní už majstrom.

Na druhých oslavách deväťdesiatky kráľovnej Alžbety II. nemohli chýbať ani jej najmladšie pravnúčatá, princ George a princezná Charlotte. I keď kráľovná sa narodila 21. apríla a prvú oslavu už má za sebou, druhý júnový víkend oslavuje Británia tradične narodeniny hlavy štátu už 250 rokov, i keď vtedy aktuálny panovník narodeniny vôbec nemá. Dôvodom je dobré počasie, ktoré je potrebné pre mnohé ceremónie s oslavami spojené.

Prečítajte si: Princ George pózuje vedľa svojej gan-gan

Je to podujatie, na ktoré sa nielen mnohí Briti, ale aj návštevníci z mnohých kútov sveta veľmi tešia. Tento rok bol pre okrúhlu deväťdesiatku kráľovnej ešte výnimočnejší. K roztomilosti osláv prispeli George a Charlotte, ktorí si s plnou vážnosťou plnili svoje povinnosti vyplývajúce z ich postavenia.

Kým starší George nemá s vystupovaním na verejnosti žiadny problém, ročná Charlotte sa na balkóne Buckinghamského paláca v centre Londýna, odkiaľ rodina zdravila ľudí a sledovala tradičnú vojenskú prehliadku "Trooping the Colour", až tak komfortne necítila. Napriek tomu, že by sa určite radšej naháňala alebo hrala s kockami, nakoniec davu zamávala rovnako ako vlani George. Práve minuloročná oslava narodenín kráľovnej bola podujatím, na ktorom sa Kate objavila po prvýkrát na verejnosti po májovom pôrode Charlotte.

(Oslavy 2016)

 

(Oslavy 2015)

Deti najviac zaujal tradičný prelet lietadiel tímu akrobatov britského kráľovského letectva, i keď Charlotte bola z toľkého rachotu trochu vystrašená. Z Georga je už veľký chlap a nikto ho na rukách nosiť nemusí. Kým ešte vlani si užíval oslavy najmä z Williamovho náručia ako tento raz Charlotte, tento rok „to dal“ pekne po boku svojich rodičov ako ozajstný následník trónu. Jeho vitálna 90-ročná prababka, kráľovná Alžbeta II., sa zúčastnila na prehliadke už po 64. krát, čo je rekord spomedzi všetkých britských panovníkov.  

Štvordňové druhé oslavy kráľovninej deväťdesiatky skončili včera večer finálnou prehliadkou koní, ktoré miluje. Jazdci z celého sveta na 900 koňoch predvádzali choreografiu znázorňujúcu dôležité okamihy z jej života.  

Mohlo by vás tiež zaujať:

Vojvodkyňa Kate nenecháva nič na náhodu

Princ George miluje to, čo všetci chlapci

Princ Carl Philip sa pochválil rozkošným synčekom

Fotogaléria


Foto: sita.sk/AP, profimedia.sk
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia