Doprajte deťom na MDD zážitky

Doprajte deťom na MDD
Ilustračné foto
Zdroj: thinkstock.com
2016-05-31 00:30:13 |

Deň strávený v jaskyni aj so strašidlami alebo v dobovom kostýme na zámku, aj toto môžu vaše ratolesti zažiť počas dňa detí.

Mnohí rodičia prekvapili deti už počas uplynulého víkendu a urobili si ho trochu netradičný – zobrali ich na niektorú z množstva akcií, ktoré boli pre ne pripravené alebo dostali už dopredu malý darček. Ak ste si nechali oslavy na 1. júna alebo nasledujúci víkend, určite tiež prežijete čarovný deň. Vyberte sa na Bojnický alebo Oravský zámok, do zoologickej záhrady alebo len tak, na vychádzku. Dajte deťom pocítiť, že sú pre vás tými najdôležitejšími osôbkami na svete a venujte im svoj čas. Máme pre vás niekoľko tipov, kde ho môžete prežiť spolu:

 

Deň detí na Bojnickom zámku

Bojnický zámok, ktorý patrí u nás k najkrajším, vás určite nesklame. Na stredu 1. júna sú pripravené detské prehliadky. Ratolesti budú mať príležitosť stať sa na chvíľu princom či princeznou a vyskúšať si dobový kostým.

Ak nestihnete návštevu zámku počas MDD, nemusíte byť smutní. Od 15. júna tu štartuje 20. ročník špeciálneho divadelného festivalu Rozprávkový zámok. Tento rok je zasvätený princom a princeznám. Súčasťou podujatia bude aj Rozprávkový bál princezien. Deti sa môžu tešiť na rozprávky Popoluška, Šípková Ruženka, Snehulienka a Kráska a zviera. Festival potrvá do 26. júna.

 

Deň detí na hrade Červený Kameň

Na Červenom Kameni sú na deti pripravení počas nadchádzajúceho víkendu. V sobotu aj v nedeľu bude od 10.00 do 17.00 v areáli hradu pripravené rôzne animácie. Deti absolvujú rôzne disciplíny, odmenou za ktoré budú certifikáty - dievčatá budú prijaté medzi šľachtičné, chlapci budú pasovaní za rytierov. Okrem toho môžu deti absolvovať aj prehliadku rozprávkového hradu s detským výkladom spojenú s vedomostným kvízom. V areáli hradu vystúpi aj skupina historického šermu Žoldnieri a k dispozícii bude tiež historická strelnica. Na hradných lúkach sa deti povozia na poníkoch alebo si môžu dať pomaľovať tvár.

Rozprávkovo – strašidelný Oravský hrad

Tí, ktorí to majú bližšie k Oravskému hradu, nie sú tiež o nič ukrátení. Celý tento týždeň je venovaný deťom, ktoré môžu na Oravskom hrade stretnúť všetky princezné sveta od pyšnej až po Zlatovlásku.

Ráno 3. júna prejde Oravským Podzámkom sprievod rozprávkových bytostí a otvoria sa brány Oravského hradu, kde bude pripravený jarmok, výstava krojovaných bábik a starých hračiek, šermiarske súboje či rozprávkové scény.

 

Detský divadelný piknik v Bratislave

Bratislavské bábkové divadlo pripravilo pre svojich milých divákov nielen divadielko, ale aj parádny piknik. Tie detičky, ktoré si chcú na Medzinárodný deň detí pozrieť bábkové divadlo, majú šancu o 10.00 a o 14.00, kedy na nich v Divadle Malá scéna STU (priestory BBD sú v rekonštrukcii) budú čakať hrdinovia rozprávky Tomáša Janovica Drevený tato. Ak chcete prežiť deň na čerstvom vzduchu, zoberte o 10.00 ratolesti do parku oproti BBD na inscenované čítanie k klasickej rozprávky Pavla Dobšinského s neklasickým názvom Tri citróny. O 16.00 začne divadelný piknik s koncertom kapely Dedinčanka. Deti si vypočujú melódie z divadelnej hry Zlaté prasiatko. Program ukončí o 17.00 obľúbená rozprávka Perníková chalúpka.

Prežite deň detí v jaskyni!

Odvážne deti môžu zobrať  v nedeľu 4. júna rodičov do jaskyne v Plaveckom podhradí. Spolu s jaskyniarmi preskúmajú podzemný svet a  objavia jeho rozprávkové tajomstvá. Podľa legendy v jaskyni žije vlk, ktorý je začarovaný spiacim kúzlom. Začarovala ho kedysi dávno bosorka Dorka, lebo si myslela, že ju vlk zje tak ako kedysi chcel zjesť Červenú čiapočku. To kúzlo malo účinok, pretože už dlhé roky nikto vlka v lese nevidel. Ale bosorka Dorka svoj čin už oľutovala a rada by vrátila svoj skutok späť. Ale nevie ako, pretože si nepamätá protikúzlo. S jeho hľadaním mu musia pomôcť deti! Program, ktorý začne o 11.00, je vhodný pre rodiny s deťmi vo veku od 3 do 9 rokov.

Program potrvá dve hodiny, z toho v jaskyni strávia návštevníci asi 30 minút. Treba si priniesť prilby (napríklad cyklistické), baterky, čelovky, niečo na pitie a na opekanie.

Prečítajte si tiež:

MDD: Čo tak pripraviť deťom raajky do postele?

Neobyčajné MDD na jednom obyčajnom ihrisku

Fotogaléria


Foto: thinkstock.com, placveckepodhradie.sk, bojnicecastle.sk, wikimedia commons.com, pixabay.com
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia