Bude to dievčatko!

Bude to dievčatko!
Ilustračné foto
2016-05-30 13:30:39 |

Ľuďom okolo pokojne hovorte: Je mi úplne jedno či to bude chlapec alebo dievča, hlavne aby bolo zdravé. Pravda je taká, že chcete, aby to bola baba!

Už teraz vidíte, ako sa budete rovnako obliekať, pozeráte tutoriály s účesmi pre dievčatká a v podstate sa už teraz tešíte na chvíľu, keď vám prvýkrát „šľohne“ topánky. Ak teda čakáte dievčatko alebo ste sa práve stali hrdou mamou dcérky, gratulujeme. Ale pozor! Dievčatká, aspoň v istom smere, vyžadujú oveľa väčšiu starostlivosť. Zanedbať intímnu hygienu malých dievčat môže viesť k veľkým nepríjemnostiam. Netreba sa však báť, pri dodržaní niekoľkých zásad to zvládnete. Tu sú v kocke.

Prebaľovať a vetrať

Je samozrejmé, že keď do plienky pribudne „nálož“ prebaľuje sa okamžite. Nie všetky mamičky sú však rovnako dôsledné aj pri malom „cvrknutí“. Hoci sa jednorazové plienky zdajú byť suché, pomočená pokožka a teplé prostredie sú ideálnym miestom na rast baktérií. Je preto dôležité nenechávať plienku na tele dlho len preto, lebo je len trošku pocikaná. Optimálne je pokožku po každom pocikaní a pokakaní  dôkladne umyť vodou, vysušiť a v ideálnom prípade nechať niekoľko minút voľne na vzduchu.

Spredu dozadu

Či ide o prebaľovanie a kúpanie najmenších, alebo utieranie na nočníku a záchode na túto jednoduchú zásadu nikdy nezabúdajte a odmalička ju vštepujte aj malej slečne. Utierať a umývať treba vždy smerom od pošvy k análnemu otvoru – nikdy nie naopak! V opačnom prípade hrozí zanesenie baktérií z hrubého čreva do prostredia vagíny, čo je najčastejším dôvodom infekcií u dievčat. Pri prebaľovaní a umývaní dôkladne skontrolujte, či sa stolica nedostala na povrch alebo do záhybov pohlavia.

Mydlo je tabu

Na mydlo alebo sprchové gély zabudnite. Ani jemné detské mydlo nie je vhodné na umývanie intímnej oblasti. Odporúčame Saforelle Bebe čistiaci gél, ktorý neobsahuje mydlo, konzervačné látky ani farbivá. Namiesto toho obsahuje účinnú zložku z lopúcha, ktorý je známy svojimi upokojujúcimi účinkami. Aj preto je Saforelle Bebe čistiaci gél ideálna voľba nielen pri každodenné použitie, ale aj v prípade podráždenia. Gél používajte na vonkajšie ošetrenie rovnako, ako tekuté mydlo. Hoci Saforelle Bebe čistiaci gél vďaka svojmu jemnému zloženiu nepení, na jeho čistiaci a upokojujúci účinok sa môžete úplne spoľahnúť.

Oddeľovať

Tu ide naozaj o veľa. Pri umývaní dôležité pravidelne oddeľovať pysky ohanbia. Protiľahlé strany totiž majú u malých detí tendenciu zrastať. Následky zanedbania tejto zásady treba potom riešiť nepríjemným násilným pretrhávaním alebo dokonca zákrokom v krátkej narkóze. Tento problém je najčastejší u nedojčených detí, pretože estrogény obsiahnuté v materskom mlieku tento jav blokujú.

A ešte niečo

A napokon aj dobrá rada pre mamičky samotné. Aj v prípade, že dojčíte, treba pamätať na ochranu pred ďalším tehotenstvom. Efektívnym, bezpečným a pohodlným spôsobom  ako predísť tehotenstvu, je používanie lokálnej antikoncepcie Pharmatex vaginálne kapsule. Vaginálne kapsule sa aplikujú minimálne 5 minút pred pohlavným stykom priamo do pošvy, kde pri kontakte so spermiami ničia ich bičíky a následne aj hlavičky. Pharmatex kapsule  majú vysokú účinnosť, neobsahujú hormóny, neovplyvňujú prirodzené prostredie a zlepšujú lubrikáciu, čím sú ideálnou antikoncepciou pre dojčiace ženy. Pre jeho vysokú účinnosť je však nevyhnutné dôsledné dodržiavanie pokynov pri použití.

Pred aplikovaním Pharmatex vaginálnych kapsulí, ako aj po pohlavnom styku nie je vhodné použiť na očistenie intímnych partií mydlo. Mydlo býva na citlivé prostredie intímnych partií aj tak dosť agresívne, a už jeho stopové množstvo môže oslabiť spermicídny (antikoncepčný) účinok. Hygienu pred a po pohlavnom styku je preto potrebné urobiť iba čistou vodou. Dobrá správa je, že pri použití tejto antikoncepčnej metódy nedochádza k narušeniu prirodzenej flóry v pošve, a ani k ovplyvneniu hormonálneho cyklu.

 

PHARMATEX vaginálne kapsuly sú liek pre vaginálne použitie, obsahuje Benzalkonii chloridum. Výdaj lieku nie je viazaný na lekársky predpis. Pred použitím si pozorne prečítajte písomnú informáciu pre používateľa. O najvhodnejšom použití sa poraďte so svojím lekárom alebo lekárnikom.

Fotogaléria


Zdroj: PR článok

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia