Umývajte deťom vlasy bez plaču a hysterických scén

Umývajte deťom vlasy bez
Ilustračné foto
Zdroj: thinkstock.com
2016-05-27 21:30:37 |

Len málo rodičov sa môže pochváliť tým, že umývanie vlasov deťom nepripomína nočnú moru. Ponúkame vám pár rád profesionálneho kaderníka, ktoré vám túto „tortúru“ môžu uľahčiť.

Šampón v očiach či bolesť z ťahania vlasov spustia u detí slzy často už pri oznámení, že sa idú umývať vlasy. Tipy Paula Mitchela, ktorý sa kaderníckemu remeslu venuje už roky a pod jeho rukami vznikli aj účesy mnohých celebrít, zahŕňajú bežné, no účinné triky, ktoré môžu z umývania vlasov urobiť zábavnú aktivitu.


Používajte zásadne detský šampón

Nielen, že detské šampóny sú jemnejšia pre vlasy a neštípu v očiach, ale často majú aj krásnu ovocnú vôňu a vtipný dizajn.

Vyhýbajte sa príliš penivým šampónom

Veľa peny nemusí nutne znamenať, že lepšie funguje. Skúste menej penivé šampóny. Čím menej peny, tým menej práce s jej odstraňovaním!

Nepoužívajte na zmývanie šampónu sprchu

Ak používate väčšiu sprchovú hlavicu, aj to môže byť pre dieťa skľučujúce. Vyskúšajte mu vlásky opláchnuť napríklad džbánom vody.

Vykefujte poriadne vlasy pred umývaním, aby ste sa zbavili „uzlíkov“

Učesané vlasy sa ľahšie umývajú a neťahajú. Vhodné je kúpiť si šetrnú kefu, ktorou je možné odstrániť „uzlíky“ aj po umytí ešte pred tým, než vlasy uschnú.

Umývajte pred dieťaťom „vlasy“ domácemu miláčikovi

Zapojte do procesu umývania vlasov aj psíka či mačku, obľúbenú bábiku alebo staršieho súrodenca, pri umývaní ktorého vám môže malý „plačko“ pomáhať. Znižuje to úzkosť dieťaťa z umývania vlastných vlasov.  

Buďte pozitívni

Deti reagujú na chválu, preto je dôležité mať pri umývaní vlasov pozitívnu náladu. Keď sa to podarí bez plaču, chváľte, chváľte, chváľte, no aj keď sa objavia slzičky, nekričte, ale povzbudzujte.  Dovoľte dieťaťu vybrať si vlastný šampón, vlastnú kefu, kúpte veselý uteráčik.

Mohlo by vás tiež zaujať:

Pobavte sa: Syn potajomky zobral otcov strihač na vlasy

Pozná vaše dieťa zásady správnej osobnej hygieny?

 

Fotogaléria


Foto: thinkstock.com
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia