Z drsných hokejistov milujúci tatkovia

Z drsných hokejistov milujúci
Ilustračné foto
2016-05-06 00:30:11 |

Pamätáte si eufóriu, keď naši chlapci priniesli v roku 2002 z MS v Göteborgu zlato? Dnes o svojich úspechoch rozprávajú už svojim deťom.

Farby Slovenska budú na hokejovom šampionáte v Rusku, ktorý začína v sobotu, hájiť mladí reprezentanti. Priemerný vek nášho mužstva je 25 rokov a tak niet divu, že väčšina z nich ešte nemá deti a ani na ne nepomýšľa. Výnimkou je obranca Slovana Michal Sersen, ktorému bude počas bojov o víťazstvo držať palce päťročný syn Miško. Reprezentant býva na začiatku bratislavskej Petržalky a susedia o ňom hovoria ako o veľmi starostlivom tatinovi. Zatiaľ čo sa Miško vozí na malom bicykli, on ide vedľa neho pešo a dáva pozor, aby sa mu niečo nestalo.

 

Miroslav Šatan

Svetový šampionát si určite nenechá ujsť ani najlepší strelec v histórii slovenskej reprezentácie, držiteľ všetkých štyroch medailí z majstrovstiev sveta a víťaz Stanley Cupu s Pittsburghom Penguins v roku 2009, Miroslav Šatan. Jeho posledným reprezentačným podujatím boli majstrovstvá sveta v Minsku v roku 2014. Slovensko vtedy nepostúpilo do štvrťfinále a obsadilo 9. miesto. Po záverečnom zápase s Dánskom oznámil koniec hokejovej kariéry.

Šatan žije s manželkou Ingrid a deťmi striedavo na Slovensku a v USA. Spoločne vychovávajú 8-ročnú Viktóriu a 10-ročného syna Miroslava. Zdá sa, že ten zdedil gény po ňom a hráva hokej. Ako inak, hrdý otec je jeho najväčším fanúšikom. Sprevádza ho na ľade a učí ho všetkému, čo sám ovláda.   


Čo sa píska v hokeji: Hokejové pravidlá a signály rozhodcov


Ľubomír Višňovský

Svoje si na ľade odmakal aj ďalší úspešný bývalý obranca Ľubomír Višňovský. Slovensko reprezentoval na desiatich svetových šampionátoch a troch olympiádach. Z majstrovstiev sveta má tri medaily a tohtoročné zápasy v Rusku si tiež určite nenechá ujsť.

Po tom, ako roky svojho života venoval hokeju, sa dnes snaží čo najviac si užiť rodinu – manželku Katku, prváka Maxa štvorročnú Lilly. „Ráno deti budím a po raňajkách ich zoberiem do školy. Užívam si taký rodinný domáci život. Nejaké tréningy absolvujem a dávam sa dokopy, chodím cvičiť,“ povedal pre portál športky.sk. Ako dodal, najväčšou náplňou jeho života po rodine bola NHL.

 

Žigmund Pálffy

Pri slovách hokejový šampionát nemožno obísť viacnásobného hokejového reprezentanta, jedného z najtalentovanejších slovenských aj svetových hráčov, bývalého útočníka Žigmunda Pálffyho.

S kariérou sa definitívne rozlúčil v júli 2013, keď mal 41 rokov. Rodák zo Skalice šéfuje mládežníckemu hokeju v meste a voľný čas venuje najmä dcérke, ktorú má s moderátorkou Andreou Belányiovou. I keď sa rozviedli a deväťročná Saskia žije s mamou, Žigo je podľa nej starostlivým otcom. Pre vrodené zdravotné komplikácie musia byť pri nej opatrní a aj keď na ľade tak Žigo nevyzeral, pri dievčatku je z neho milujúci a jemný muž, ktorý by urobil, čo jej na očiach vidí. Pálffy je tiež otcom mladého hokejistu Denisa Hudeca, ktorého splodil ako 20-ročný.


FOTOGALÉRIA z kabíny Slovákov: Hokejisti trénovali v Petrohrade: Toto je atmosféra v tíme


Radoslav Hecl

Majster sveta z Göteborgu (2000) Radoslav Hecl už tiež ukončil kariéru. Dnes pracuje v štátnej správe. Angažuje sa vo sfére výživových doplnkov. Z drsného hokejistu je starostlivý otec dospievajúcej dcéry Zuzany syna Martina, ktorý navštevuje základnú školu v bratislavskej Petržalke.

Radoslav Hecl v dobrej nálade počas autogramiády (2012) na počesť desiateho výročia získania majstrovského titulu na šampionáte v Göteborgu. Po jeho ľavici sedí vysmiaty "Višňa" a po pravej ruke má Mira Hlinku, ktorý o dva roky neskôr (2014) spáchal samovraždu. Jeho syn Michal, ktorý hrá za Trenčín, bol aj vo výbere na aktuálny šampionát v Moskve, no nakoniec ho reprezentačný trémer Zdeno Cíger vyradil.

 

Branislav Mezei

Pokojnejším a rozvážnejším sa stal po narodení synčeka aj ďalší bývalý reprezentant, hokejista Nitry Branislav Mezei. Malý syn Branko, ktorý dostal meno po otcovi, ešte nemá ani rok. Ako prezradil, na štadión ho zatiaľ neberú, no keď podrastie, určite bude chodiť tatina povzbudzovať.

Prečítajte si tiež:

Rodičia čítajte: Budúca hviezda NHL vás vyjde draho

Pozor na chlapcov, zrania sa častejšie ako dievčatá

Fotogaléria


Foto: sita.sk, športky.sk
Zdroj: sportky.sk, az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia