Shakira nielen dobre spieva, ale pomáha aj chorým deťom

Shakira nielen dobre spieva,
Ilustračné foto
2016-05-05 13:30:23 |

Kolumbijská speváčka Shakira navrhla bábiku, aby podporila deti s rakovinou. Vyzerá ako pehavé dievčatko a na hlave má šatku.

Tridsaťdeväťročná interpretka sa dobročinnosti venuje takmer od začiatku svojej kariéry. Tentoraz sa spojila s mimovládnou organizáciou Juegaterapia, ktorá pomáha budovať v nemocniciach záhrady, kde sa môžu hrať detskí onkologickí pacienti a pacientky.

Prečítajte si: Ročne u nás ochorie na rakovinu asi 150 detí

Pehavá bábika bez vlasov a so šatkou na hlave má okrem získavania peňazí chorým deťom pomôcť vyrovnať sa so stratou vlasov počas liečby, ako aj znova nadobudnúť sebavedomie. O svojom výtvore informovala prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter.

Shakira, ktorá má dvoch synov Milana a Sashu, pravidelne vystupuje na benefičných podujatiach a je tiež vyslankyňou dobrej vôle UNICEF. Otcom chlapcov je o desať rokov mladší španielsky futbalista Gerard Piqué.  Mladší Saša sa narodil vlani v januári v barcelonskej nemocnici, v ktorej tiež v januári, ale v roku 2013, prišiel na svet aj jeho starší brat Milan. S Gerardom Piquém sa Shakira zoznámila v roku 2010 pri nakrúcaní videoklipu k piesni Waka Waka (This Time for Africa), ktorá bola oficiálnou hymnou majstrovstiev sveta vo futbale.

Shakira, celým menom Shakira Isabel Mebarak Ripoll odštartovala kariéru v roku 1991 nahrávkou Magia, ktorú však, takisto ako aj druhý počin Peligro (1993), pre komerčný neúspech v súčasnosti považujú iba za promoalbum. Medzi jej najväčšie hity patria skladby Whenever, Wherever, Underneath Your Clothes, La Tortura (feat. Alejandro Sanz), Hips Don't Lie (feat. Wyclef Jean), Beautiful Liar (feat. Beyoncé), Waka Waka (This Time For Africa) či Can't Remember To Forget You (feat. Rihanna).

Prečítajte si tiež:

Drobci celebrít odhalení: Ktorý je najrozkošnejší?

Mamy majú šancu žiť dlhšie ako ich bezdetné kamošky

 

Fotogaléria


Foto: Twitter.com, Facebook.com
Zdroj: sita.sk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia