Kto hovorí, že psy sa neradi maznajú?

Kto hovorí, že psy
Ilustračné foto
Zdroj: youtube.com
2016-04-28 13:30:01 |

Sladké video vyvracia závery nedávnej štúdie, podľa ktorej je väčšine psov maznanie sa so svojimi pánmi nepríjemné a vyhýbajú sa mu. Tieto šteniatka sú potom nejaké divné...

Video je síce kratučké, no o to rozkošnejšie. Tri malé šteniatka hľadajú pohodlie a útočisko u spiaceho batoľaťa. Jeho teplo a bábätkovská vôňa im evidentne robia dobre. Drobčeka, po ktorom sa psíkovia tmolia, to vôbec neruší a sníva si svoje sny. Video je v rozpore so zisteniami, že psom maznanie prekáža a skrývajú sa pred ním. Obrana a útek sú podľa štúdie odborníka na psov Stanelyho Corena, profesora psychológie na University of British Columbia, tým prvým, čo psy urobia pri snahe o objímanie či maznanie. Pri týchto prejavoch ľudskej lásky sa totiž cítia mizerne a nepohodlne.

Prečítajte si: Tri šteniatka a batoľa: Video, ktoré vyvolá úsmev na perách

Coren tvrdí, že maznanie neznášajú štyria z piatich psov. Profesor študoval príznaky stresu u 250 psov a zistil, že v 81,6 percentách prípadov sa u nich objavila aspoň jedna známka nepohodlia, stresu alebo úzkosti. Komfortne sa cítilo iba 7,6 percenta psov a zvyšných 10,8 percenta to vnímalo neutrálne alebo sa správali nejednoznačne.  Dôvod vidí Coren v tom, že šteňatá či väčšie psíky „jednoducho nie sú ľudskými deťmi“.

Tieto tri šteniatka buď patria medzi tých necelých osem percent psíkov, ktorým je pri človeku naozaj príjemne alebo tej štúdii nemožno až tak úplne veriť.

Mohlo by vás tiež zaujať:

Aký psík sa hodí k vašim deťom?

Aj toto je dôvod, prečo dovoliť deťom psíka

 

Fotogaléria


Foto: youtube.com
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia