Tak tento otec to už vážne riadne prehnal

Tak tento otec to
Ilustračné foto
Zdroj: youtube.com
2016-04-24 13:30:51 |

Nasadil na malú motorku ženu aj štyri deti a hybaj domov zo školy. Presne takýto obrázok sa naskytol policajtom v čínskom mestečku Sihong v provincii Ťiang-su.

Hoci odprevádzanie detí do školy a ich vyberanie z nej nepatrí k tým najvzrušujúcejším povinnostiam rodičov, väčšina z nás urobí všetko pre to, aby sa im nič nestalo. Jeden čínsky otec si však povedal, že to s bezpečnosťou netreba až tak preháňať a na malú motorku dokázal okrem manželky naložiť aj štyri deti. Teda, nielen naložiť, ale normálne sa s týmto „nákladom“ zaradiť do klasickej cestnej premávky a šinúť si to domov.

(Takúto posádku nevidíte na cestách každý deň.)

Ako vidno zo záberov, dve deti posadil pred seba, dve za seba a celé to uzatvára manželka sediaca na konci sedadla. Okrem toho, že sa musí na motorke nejako udržať, dostala na starosti aj školskú tašku. Dve z detí totiž už chodia do školy a dve navštevujú škôlku.

(Policajti neverili vlastným očiam, že muž dokázal takto riskovať životy svojich detí.)

Nebezpečné cestovanie netrvalo až tak dlho, lebo posádku zastavili policajti. Okrem toho, že muž riskantnou jazdou ohrozil celú svoju rodinu a preťažil motorku, nemal ju ani zaregistrovanú. Chýbala jej riadna ešpézetka a predpisy porušil aj tým, že nikto nemal na hlave prilbu. 

Hlava šesťčlennej rodiny si teraz sype popol na hlavu, no už je neskoro. „Viem, že som urobil chybu a chápem, že týmto správaním som ohrozil seba aj ostatných,“ uviedol. Či tak rozvážal rodinu pravidelne, alebo išlo o výnimočnú situáciu, médiá neinformujú. Teraz bude mať dosť času porozmýšľať nad tým, ako nezodpovedne sa správal a snáď príde aj na bezpečnejší spôsob ako dopraviť deti do a zo škôl. Vodičský preukaz ani motorku, ktoré mu polícia ihneď zhabala,  tak skoro neuvidí.

Fotogaléria


Foto: youtube.com
Zdroj: dailymail.co.uk, az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia