Švédske princezné ukázali rastúce brušká

Švédske princezné ukázali rastúce
Ilustračné foto
Zdroj: profimedia.sk/koláž
2016-02-05 13:30:29 |

Ktorá je krajšia? Princezná Victoria (38) alebo jej švagriná princezná Sofia (31)? Na výbere róby na večeru v kráľovskom paláci si obe dali záležať.

Korunná princezná Victoria, ktorá je dedičkou trónu a s manželom, princom Danielom (42) čaká druhé dieťa, má termín pôrodu v marci. Krásna manželka jej sexi brata Carla Philipa (36) Sofia sa teší na prvého potomka a na svet ho má priviesť v apríli.

Obidve princezné si tak užívajú posledné mesiace tehotenstva a brušká sa im už skryť nijako nepodarí. Vôbec to však neprekáža, lebo ani tehotenstvo im na kráse neubralo a šaty, v ktorých sa vybrali na večeru usporiadanú kráľom Carlom XVI. Gustafom a kráľovnou Silviou, im veľmi pristali. Švédska monarchia má byť na čo hrdá.

Princezná Victoria zvolila čipkované šaty s výstrihom do A, na ktorých nechýbala bledomodrá šerpa a doplnila ich elegantnou korunkou. V ruke držala koralovomodrú listovú kabelku.

 

Princezná Sofia sa rozhodla pre ligotavejší model – žiarila v dlhých zlatých šatách, ku ktorým zladila listovú kabelku a tiež pridala oslňujúcu korunku.

Večera, na ktorej okrem dvoch krásnych tehotných princezien nechýbali priatelia kráľovskej rodiny, diplomati a ďalší politickí predstavitelia, bola prvou tohtoročnou oficiálnou udalosťou v štokholmskom paláci. Brušká však ukázali princezné vedľa seba na verejnosti aj v decembri počas ceremoniálu odovzdávania Nobelových cien v Štokholme.

(Takto to princeznám pristalo v decembri pri ceremoniáli odovzdávania Nobelových cien.)

Bývalá modelka Sofia Hellqvist, do ktorej sa princ Carl Philip zamiloval a zobral si ju za ženu, síce nemá za sebou tú najslušnejšiu minulosť, ľudia ju však milujú. Odpustili jej, že dnes už princezná sa kedysi objavovala v pánskych časopisoch či účinkovala v reality šou. Dnes ju porovnávajú s vojvodkyňou Kate Middleton a mnohí tvrdia, že Sofiin štýl je ešte atraktívnejší a kultivovanejší než štýl manželky princa Williama, mamy rozkošného princa Georga a princeznej Charlotte.

(Vlaňajší sobáš Carla Philipa a Sofie.)

Budúca švédska kráľovná Victoria je predsa len o nejaký ten rok staršia a na rozdiel od švagrinej Sofie už nielen vychováva dcérku Estelle, ktorá o pár dní oslávi štvrté narodeniny, ale aj má starosti o zdravie manžela Daniela  Westlinga. Bývalý tréner fitnesu, do ktorého sa pred rokmi zaľúbila a nedala si ho vyhovoriť, trpí celý život ochorením obličiek, ktoré sa občas zhorší a na tvári princeznej vyvoláva vrásky.

(Sobáš Victorie a Davida v roku 2010.)

Ich láska bola taká silná, že princezná bola ochotná vzdať sa trónu, aby s Danielom mohla žiť. Po predchádzajúcom sklamaní z nešťastnej lásky k talianskemu princovi Emanuelemu-Filibertovi rodičia nechceli riskovať jej duševné zdravie a tak sa Victoria stala prvou v histórii švédskej monarchie, kto vstúpil do manželstva s neurodzeným partnerom.

Švihácky Victoriin brat Carl Philip, po ktorom túžila nejedna princezná, tak už mal cestičku k sobášu s neurodzenou partnerkou vyšliapanú. Neváhal, tiež sa vykašľal na nejaké skostnatené tradície a rozhodol sa, že jeho srdce patrí iba bývalej modelke Sofii.

(bývalá modelka, dnes princezná Sofia Hellqvist)

Princezná Victoria je v súčasnosti prvou v poradí na švédsky trón a jej dcérka Estelle je druhá. Jej súrodenec, ktorý sa narodí v marci, sa dostane na tretie miesto v poradí. Na štvrtom mieste je princ Carl Philip a jeho očakávaný potomok bude piatym následníkom v poradí.

Deti princezien Victorie a Sofie budú štvrtým a piatym vnúčaťom kráľa Carla XVI. Gustafa a kráľovnej Silvie. V súčasnosti sa tešia zo spomínanej Estellez dvoch detí najmladšej dcéry Madeleine, onedlho dvojročnej princeznej Leonore a osemmesačného princa Nicolasa.

 

Fotogaléria


Foto: profimedia.sk, sita.sk
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia