TVORÍME NA VIANOCE: Snehové vločky z papiera

TVORÍME NA VIANOCE: Snehové
Ilustračné foto
Zdroj: madebyjoel.com, inspirationforhome, inspirationforhome,
2015-12-14 13:30:13 |

Pri predvianočnom upratovaní, zdobení a pečení by nemali chýbať ani deti. Do jednoduchších činností zapojte aj tých menších. Pri vešaní papierových vločiek vám určite s radosťou pomôžu.

Pamätáte si z detstva na to, ako sme o dušu vystrihovali vločky z papiera? Vždy som si myslela, že to patrí k tým úplne najjednoduchším vystrihovačkám a ešte doteraz nachádzam v knihách založené vločky, ktoré už majú za sebou nejakú tú históriu. Prečo som si ich odkladala po Vianociach práve do kníh síce netuším, ale pred pár dňami som zistila, že tvary a vzory, ktoré mi nerobili problém v detstve, zrazu nezvládam. Po dcérkinej prosbe, aby som ju naučila také krásne vločky strihať, som zostala zaskočená...

Našťastie, máme tu internet a tak nebol problém nájsť postup. Dnes už vystrihujeme obidve jedna radosť a vločky zdobia celý byt. Ak si aj vy urobíte v tomto zhone čas na chvíľu sa s deťmi posadiť, inšpirujte sa videom alebo obrázkami a vyčarujte si spoločne doma romantickú snehovú krajinku. Ak sú deti ešte príliš malé na to, aby mohli vločky vystrihovať, môžu ich vyfarbovať, prevliekať cez ne nitky a pomáhať pri ich vešaní alebo ich lepiacou páskou prilepovať napríklad na okno.

Vločky môžete vyrábať naozaj úplne na poslednú chvíľu. Stačí mať k dispozícii papier a nožnice.

 

Ďalšie inpširácie:

 

 

 

 

 

 

 

 

Mohlo by vás zaujať:

TVORÍME NA VIANOCE: Orechová škatuľka na drobný darček

TVORÍME NA VIANOCE: Vyrobte si s deťmi snežítko

 

Fotogaléria


Foto: youtube.com
Zdroj: az

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia