Šťastné páry majú sex raz týždenne. Ako je to u vás?

Šťastné páry majú sex
Ilustračné foto
Zdroj: Thinkstostock.cz
2021-08-29 14:30:00

Pre šťastný vzťah je potrebné „zaliezť pod perinu“ raz týždenne. Podľa najnovšej štúdie sú totiž páry, ktoré si doprajú sex raz za týždeň, šťastnejšie ako tie, ktoré ho majú menej často.

Dobrá správa pre tých lenivejších – s ničím to netreba preháňať, vrátane sexu. Výskumníci zistili, že ani tí, ktorí sexujú častejšie, nie sú šťastnejší či spokojnejší ako tí, ktorí majú sex raz za týždeň. Avšak tí, ktorí sa tešia z intímností s partnerom menej často, napríklad raz mesačne, konštatujú menšiu spokojnosť so životom. Zdá sa teda, že v skutočnosti má frekvencia sexuálnych stykov väčší podiel na pocitoch šťastia či nešťastia u ľudí než ich hmotné majetky.

Týždenná frekvencia pohlavných stykov vyzerá byť podľa štúdie najideálnejšia pre všetky vekové kategórie aj pohlavia. Nezáleží ani na tom, či je dvojica spolu už dlho alebo sú iba v začiatkoch vzťahu. Mimochodom, štúdia nenašla súvislosť medzi frekvenciou sexuálnych stykov a šťastím jednotlivca.

Pre niekoho je myšlienka sexu „iba“ raz za týždeň nepredstaviteľná, no ak ste napríklad tehotná, unavená, je vám takmer nonstop zle alebo máte doma tri deti a žiadny čas pre seba, často je aj ten jeden raz za týždeň až pričasto. Možno je práve táto frekvencia sexuálnych stykov skutočným kľúčom k úspechu a netreba to podceňovať, ale určite by ste sa nemali cítiť previnilo, keď to vždy nevyjde.

Fotogaléria

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/az
Zdroj: parents.com

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie