Hračky, ktoré pred Vianocami najviac bodujú

Hračky, ktoré pred Vianocami
Ilustračné foto
Zdroj: thinkstock.com
2015-11-24 00:30:47 |

Do rozbaľovania darčekov pod stromčekom zostáva presne mesiac. Ak viete, čím chcete deti prekvapiť, neváhajte. Na poslednú chvíľu nemusíte vysnívanú hračku zohnať.

Aj keď princezné Elza a Anna z Ľadového kráľovstva prežívali svoj najväčší boom vlani, postavičky z Disneyho muzikálu sa ešte stále držia na špici obľúbenosti u dievčat všetkých vekových kategórií. Treba rátať s tým, že všetko s nimi súvisiace pôjde aj tento rok určite na dračku – či už bábiky, vankúšiky, puzzle, peračníky alebo ruksaky. U menších chlapcov budú na tom podobne hračky spojené s animovanou rozprávkou Mimoni a určite u nich zabodujete aj autíčkami Hot Wheels. Tým o niečo väčším sa rozžiaria oči pri pohľade na tričká, hračky alebo doplnky spojené s obľúbenou hrou Minecraft, ale aj so seriálom Star Wars, ktorého siedma epizóda Sila sa prebúdza bude mať premiéru krátko pred Vianocami.

(Malú princeznú poteší odrážadlo.)

 

(Väčšiu slečnu potešíte napríklad Annou a Elzou meniacimi farbu pomocou teplej a studenej vody.)

 

(Chlapci milujú autíčka.)

(S týmto elektronickým Star Wars mečom v rôznych farbách podľa hrdinov u chlapcov zabodujete.)

Do zabudnutia neodišli ešte ani nerfky a nič nepokazíte sadou farebných gumičiek, z ktorých vám nielen dievčatá, ale aj chlapci upletú náramky, náhrdelníky či vyrobia nejakú tú ozdobu. Chlapcov potešíte hrou na lovcov duchov, ktorú by ste vlani krátko pred Vianocami zháňali už zbytočne. Deti vo veku batoliat sa určite zabavia s kinetickým pieskom, ale nepohrdnú ani elektronickým vtáčikom.

(S takouto nerfkou je každý chlapec riadnym frajerom.)

 

(Aj z dievčat môžu byť bojovníčky.)

 

(Interaktívny vtáčik v klietke.)

Už klasickým evergreenom je Lego, ktoré každoročne konkuruje rôznym aktuálnym „hračkárskym“ vychytávkam. Nejaké v obchodoch určite nájdete, no tesne pred Vianocami môžete odísť s dlhým nosom vtedy, ak si dieťa želá konkrétnu sadu. Môžete si byť takmer istí, že práve tá bude vypredaná. K najpredávanejším v tomto období obchodníci radia legá Elzin trblietavý ľadový palác (od 6 rokov), všetky legá Minecraft, pre príklad môžeme uviesť Jaskyňu či Hladomorňu (obidve od 8 rokov) a tiež  Adventný kalendár Lego City (od 5 rokov).

 

(Legá Minecraft idú na dračku.)

 

(Ktorá milovníčka Ľadového kráľovstva odolá takémuto Legu?)

Tí šikovnejší a skúsenejší lego majstri budú „mlaskať od nadšenia“ nad Lego City Deep Sea Exploration Vessel (prieskumná oceánska loď), ktoré obsahuje najnovšie high-tech potápačské vybavenie vrátane ponorky a skútra.

 

 

Pod stromčekom by sa určite mali objaviť knihy, ktoré môžete darovať už aj tým najmenším – pre nich sú vhodné leporelá s veľkými farebnými obrázkami, väčšie deti potrebujú menej obrázkov a viac príbehov, prípadne investujte do niektorej z detských encyklopédií. Vďačným darčekom pre tých menších sú knihy so zvukmi a pre tých väčších s elektronickými ceruzkami alebo aj samostatné interaktívne perá. Nič nepokazíte rôznymi kreatívnymi sadami spoločenskými hrami, ktoré zbližujú celú rodinu alebo sú zamerané na rozvoj pozornosti, postreh či všeobecné znalosti.

Stále populárne je retro a tak sa oplatí vsadiť na klasické stavebnice, akou je napríklad Merkur či drevené kocky alebo kúpiť starý dobrý kaleidoskop, vďaka ktorému môžu ratolesti objavovať jednoduché krásy sveta. V dnešnej dobe mobilov, play stationov či X-boxov im niekedy úplne uniká pomedzi prsty a to je naozaj škoda...

(Klasický kaleidoskop alebo krasohľad je výborným darčekom.)

 

Prečítajte si:

Vianoce sa blížia: Tipy na zaručene dobré darčeky

Retro Vianoce alebo z čoho sme sa tešili pod stromčekom?

Fotogaléria


Foto: thinkstock.com
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia