Nenarodené bábätká si už v 16. týždni v brušku spievajú!

Nenarodené bábätká si už
Ilustračné foto
Zdroj: youtube.com
2015-10-09 13:30:21 |

Myslíte, že bábätko v brušku si nemá čo začať? No tak to sa mýlite! Plod už v 16-týždni počuje hudbu a reaguje na ňu, dokonca si aj pospevuje.

Nenarodené deti sú schopné vnímať zvuky skôr ako sa doteraz všeobecne predpokladalo. Podľa prvej štúdie svojho druhu počuje plod už 16 týždňov po počatí. Doteraz odborníci predpokladali, že plod počuje až v 18-tom týždni, pravdepodobnejšie dokonca až v 26-tom. Nová štúdia, na ktorej sa zúčastnili tehotné ženy medzi 14-tym až 39-tym týždňom, dokazuje, že je to skôr.

Experti z inštitútu Marques v španielskej Barcelone púšťali nenarodeným bábätkám hudbu (konkrétne Partitu a moll od Johanna Sebastiana Bacha) cez vnútrovaginálne zariadenie s reproduktorom, tzv. Babypod. Až 87 percent plodov na ňu reagovalo tak, akoby „sa snažili spievať.“ Vďaka ultrazvuku mohli experti jasne vidieť reakcie plodov na hudbu – zhruba 45 percent z nich začalo spontánne hýbať hlavičkou a končatinami, vyše 30 percent sa pustilo „do spevu“, teda pohybovali ústami a jazykom a 10 percent nenarodených bábätiek jazyk vyplazovalo. Vo chvíli, keď hudba prestala hrať, skončili aj tieto prejavy.

 

Prečítajte si tiež:

Ukážeme vám, akú veľkosť má bábätko v brušku

Ako to vyzerá v tehotenskom brušku?

 


Foto: youtube.com
Zdroj: dailymail.co.uk, az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia