ZÁZRAK MEDICÍNY: Lekári vrátili batoľaťu odtrhnutú hlavu

ZÁZRAK MEDICÍNY: Lekári vrátili
Ilustračné foto
Zdroj: screenshot z 7 News Melbourne
2015-10-06 13:01:44 |

Pozoruhodný úspech sa podaril austrálskym chirurgom. Malému Jacksonovi, ktorému sa pri havárii oddelila hlava od chrbtice, ju pripojili naspäť a dieťa prežilo!

Skôr, než si predstavíte úplne odtrhnutú hlavu od tela, ktorú sa podarilo opäť prišiť, uvedieme to na pravú mieru. Nešlo o vonkajšie, ale vnútorné oddelenie. Napriek tomu možno hovoriť priam o zázraku. Batoľaťu sa hlavička od chrbtice oddelila pri veľmi vážnej dopravnej nehode.

Šestnásťmesačný Jackson Taylor cestoval v septembri v aute so svojou mamou a 9-ročnou sestrou Shayne, keď sa v rýchlosti 110 km/h čelne zrazili s oproti idúcim autom. Dieťa vo vážnom stave dopravili do nemocnice v austrálskom Brisbane, kde podstúpilo šesťhodinovú operáciu, pri ktorej mu chirurg špecializujúci sa na chrbtice Geoff Askin vďaka drôtom a časti rebra dokázal dať všetky stavce dohromady a hlavičku spojiť s chrbticou.

Batoľa teraz musí vydržať osem týždňov v špeciálnom korzete a všetci dúfajú, že po liečbe bude schopné viesť úplne normálny život. Ide o naozaj unikátny prípad a ako povedal doktor, takéto vážne zranenia ešte nevidel. V drvivej väčšine končia fatálne a skutočnosť, že drobček prežil a dokonca je pravdepodobné, že sa úplne uzdraví, je aj pre lekárov úplne ohromujúca. 

Hrozná havária dopadla šťastne aj pre Jaksonovu sestričku, ktorú previezli do nemocnice s vnútorným krvácaním. Aj tá je už v poriadku. 

Prečítajte si tiež:

Prečo autosedačky nie sú vhodné na detský spánok?

Rizikové správanie v tehotenstve: Šoférovanie!

 

 


Foto: screenshot z 7 News Melbourne
Zdroj: az, iflscience.com

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia