Chcete dievčatko? Tatino by mal sledovať svoju váhu

Chcete dievčatko? Tatino by
Ilustračné foto
Zdroj: thinkstock.com
2020-07-28 00:30:00 |

Ak chcete dievča, manžel by sa nemal veľmi prejedať. U tučných mužov je podľa najnovšej štúdie o 27 percent vyššia pravdepodobnosť, že sa stanú otcami synov.

Zdá sa to mierne bizarné, no čínski vedci prišli s teóriou, že chudší muži častejšie splodia dievča ako tí obéznejší. Ak máte doma 4 princezné a stokilového manžela či naopak, nejaký ten párik zbojníkov a manžela vážiaceho 60 kilo aj s oblečením, asi s ňou nesúhlasíte, no vraj na tom niečo je.

Vedci v Číne študovali 8500 párov podstupujúcich liečbu neplodnosti a zamerali sa na to, či hmotnosť muža má nejaký vplyv na šancu splodiť chlapca alebo dievča. Štíhli muži splodili 611 chlapcov a 569 dievčat, čo je sedempercentný rozdiel v prospech chlapcov - dá sa povedať, že ide o typický pomer pohlaví. Pri obéznych oteckoch to však dopadlo zaujímavejšie – tí splodili až o 27 percent viac chlapcov než dievčat, čo je výrazne vyšší nepomer

Štúdia vypracovaná výskumníkmi z univerzity pri pekingskej nemocnici je prvou, ktorá hlási, že nadváha u muža má vplyv na pohlavie dieťaťa. Vedci nevedia povedať, čo je dôvodom, no jednou z možností je podľa nich to, že samičie embryá, na vzniku ktorých sa podieľajú spermie obéznych mužov, sú z nejakého dôvodu menej vytrvalé ako samčie a tak zaniknú už na začiatku tehotenstva.

Podľa popredného britského experta na plodnosť Simona Fishela je ďalšou možnosťou to, že obézni muži majú viac spermií  obsahujúcich množstvo mužského chromozómu Y než ženského chromozómu X a tak je vyššia pravdepodobnosť splodenia chlapca.

Aj keď teóriu považuje za zaujímavú, upozorňuje, že ešte je potrebné množstvo práce na nájdenie vedeckých dôkazov na potvrdenie či vyvrátenie tejto teórie. Či je tak alebo tak, cvičenie a zdravá životospráva nikomu neublíži, i keby vám postava bez tuku k vytúženému dievčatku nepomohla.

 

 

Fotogaléria


Foto: thinkstock.com
Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia