Sedem strašidelných príbehov s detskými monitormi

Sedem strašidelných príbehov s
Ilustračné foto
Zdroj: wikimedia commons.com
2015-08-15 00:30:24 |

Počuť po prebudení v detskom monitore alebo vysielačke hlas cudzieho človeka, je nočnom morou každého rodiča. Vďaka internetovým prepojeniam sa to však stáva stále častejšie.

Detské monitory sú výbornými pomocníkmi, no občas sa „vymknú kontrole“ a dokážu riadne vydesiť rodičov aj deti. Strašidelné zvuky, hlasy či dokonca tváre a postavy vo vysielačkách, klasických monitoroch či videomonitoroch, dokážu vykoľajiť aj tých najodvážnejších rodičov a potomkov. Aj keď títo rodičia si spočiatku sľubovali od elektronickej pestúnky pomoc, nakoniec by boli najradšej, keby ju nikdy nevlastnili... Prečítajte si týchto sedem príbehov, z ktorých naozaj behá mráz po chrbte:

  1. V kanadskom Ontariu tento mesiac rodinu v noci vydesila strašná hudba, ktorá sa z ničoho nič ozvala z monitora a k nej hlas, ktorý im oznámil, že sú sledovaní...  Prípad rieši už polícia. Táto rodina sa však už asi na monitory spoliehať nebude, lebo hlasná nepríjemná hudba a strašidelné slová riadne vystrašili aj ratolesť, ktorá mala byť vďaka elektronike v bezpečí.
  2. Manželský pár z New Yorku dosť dlhý čas nechápal, prečo ich trojročný syn hovorí, že sa bojí človeka z vysielačky, ktorú má v izbe. Mysleli si, že má príliš bujnú fantáziu... Ozajstný dôvod zistili o niečo neskôr.  Po tom, ako uložili synčeka do postele a chystali sa odísť, začuli z vysielačky hlas: "Zobuď sa chlapček... Ocko ťa hľadá!" Vystrašená mama  vbehla do izby, aby dieťa skontrolovala. Vtom však začula z vysielačky neznámy mužský hlas, ktorý chrapľavo zašepkal: "Pozri sa, kto prichádza...". Odvtedy žijú s pocitom, že ich ktokoľvek a kedykoľvek môže sledovať. Je totiž viac ako isté, že neznámy hacker sa nabúral tak do systému vysielačky, ako aj bezpečnostných kamier v ich dome. Ani výmena systému ich už nedokáže upokojiť.
  3. Veľmi nepríjemné chvíle zažila v apríli aj mama z Kansasu v USA, ktorá si pri ukladaní dieťatka do postieľky uvedomila, že kamera na monitore sleduje jej pohyby. „Každý chlp na tele mi stál. Bola som vydesená,“ povedala neskôr. „Vedela som, že ma niekto sleduje. Zakričala som do kamery, nijako nereaqoval, len sa na mňa bez slova pozeral. Nevedela som, čo mám robiť, bola som taká vydesená a šokovaná,“ opisuje mama.
  4. V tom istom mesiaci si chvíle hrôzy prežili aj rodičia z Minnesoty, ktorých prebudila divná hudba vychádzajúca z detského monitoru. „Keď sme vošli do detskej izby, hudba sa vypla,“ hovorila neskôr o zážitku mama. Pár sledoval IP adresu prístupnú pre ich monitor a objavili tisíce a tisíce obrázkov z rôznych domácností, ako aj snímky z detskej izby ich drobčeka. Vďaka monitorom s kamerami bolo možné sledovať život rodín, ktoré ich používali, až z 15 krajín!
  5. Opatrovateľka v Houstone sa v januári hrala so svojim jednoročným zverencom, keď sa náhle ozvalo z detského monitora: „Toto je ozajstná okakaná plienka.“ Najskôr si myslela, že si rodičia dieťaťa chceli z nej vystreliť, no čoskoro si uvedomila, že nejde o vtip. „Bola som trochu vydesená, lebo mi došlo, že sa niekto nabúral do systému,“ uviedla neskôr.
  6. Je aprílová noc roku 2014. Schrekovci po únavnom dni uložili dcérku do jej postele a sami sa tešili na zaslúžený spánok. Okolo polnoci však ich sladké snenie prerušil krik z detského monitora: „Zobuď sa dieťa.“ Keď sa pozreli na kameru na monitore, videli, ako sa pohybuje a sleduje miestnosť. Dcérka však ležala bez pohnutia, takže ona to robiť nemohla. Otec, ktorý rýchle utekal do detskej izby, si vypočul niekoľko oplzlostí od neznámeho. „Tak som rýchlo kameru odpojil,“ opísal strašidelný zážitok.
  7. Marca Gilberta vystrašilo, keď v auguste 2013 počul, ako niekto cez detský monitor kričí na jeho dcéru, že je „blbec“ a „malá ku...“. Ešte nepríjemnejšie bolo zistenie, že neznámy hacker ju volal menom Allyson, ktoré bolo napísané na stene v izbičke. Z toho jasne vyplývalo, že dievčatko sledoval cez kameru. Keď rodičia vstúpili do izby, začal im hlas vulgárne nadávať. „Allyson sa narodila hluchá a nosí implantáty,“ povedal Marc. „Ona teda nič nepočula a ani nevie, že sa niečo stalo,“ dodal.

„Hacknúť“ baby monitor je pomerne jednoduché. Mnoho modelov sa totiž pripája k internetu s cieľom umožniť rodičom vidieť a počuť dieťa, nech sú kdekoľvek. V momente, keď sa stane monitor súčasťou tejto siete, je náchylnejší k vonkajším útokom.

 


Na trh mieri úplne nový typ baby monitoru


 

Ako možno zabrániť hackerom dostať sa do vášho detského monitoru?

zmeňte predvolené heslo, ktoré je dodávané od výrobcu

uistite sa, že máte heslom kvalitne zabezpečnú wi-fi sieť

nainštalujte všetky aktualizácie od výrobcu, aby ste tak zabezpečili všetky najnovšie bezpečnostné opatrenia

nainštalujte (a aktualizujte!) Anti-virus softvér zabraňujúci škodlivému obsahu

 

Fotogaléria


Foto: wikimedia commons.com
Zdroj: buzzfeed.com, az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia