Vyberte meno dieťatku (Oliver)

Vyberte meno dieťatku (Oliver)
Ilustračné foto
Zdroj: Thinkstock.com
2015-07-07 10:21:36 |

Vybrať dieťaťu meno, ktoré ho bude sprevádzať po celý život, nie je jednoduché. Ak ste nerozhodní, môže vám napovedať aj charakteristika jednotlivých mien. Aký je dnešný oslávenec?

Mužské meno Oliver má latinský pôvod a význam mena je "pestovateľ olív". Nositeľov tohto pomerne obľúbeného mena oslovujeme Oli, Oliverko.

Vnútorný nepokoj Oliverov podmieňuje ich charakter. Napriek nestálosti väčšinou stoja oboma nohami pevne na zemi. Veľkou devízou Oliverov je inteligencia. Rýchlosť uvažovania sa vyrovnáva ich nestálosti. Dokážu za niekoľko okamihov premyslieť nespočetné množstvo kombinácií a možností.

Oliverovia by mali vedieť, že na svoj rýchly a nepokojný život potrebujú načerpať veľa síl. Majú uspokojivé zdravie, ale mali by sa vyhýbať intelektuálnej preťaženosti. Prospeje im veľa spánku a vyvážená životospráva. 

Ovplyvňuje ich planéta Saturn. Obľúbené farby sú sivá a gaštanová. Ochranné rastliny kokorík a štiav, ochranné kamene granát a ametyst

Bývalý anglický štátnik, vodca anglickej revolúcie OLIVER CROMWELL (1599-1658), bývalý nemecký futbalový brankár OLIVER ROLF KAHN, jeden z najpopulárnejších chorvátskych spevákov OLIVER DRAGOJEVIĆ, americký filmový režisér a scenárista, držiteľ Oskara v kategórii filmový režisér aj v kategórii scenárista WILLIAM OLIVER STONE, známejší len ako OLIVER STONE, slovenský humorista, scenárista, moderátor a režisér OLIVER ANDRÁSSY majú spoločné meno. Aj postava OLIVER TWIST z rovnomenného románu anglického spisovateľa Charlesa Dickensa sa volá OLIVER.
 


Foto: thinkstock.com
Zdroj: TASR

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia