Vyberte meno dieťatku (Miloslav)

Vyberte meno dieťatku (Miloslav)
Ilustračné foto
Zdroj: Thinkstock.com
2015-07-03 10:30:35 |

Vybrať dieťaťu meno, ktoré ho bude sprevádzať po celý život, nie je jednoduché. Ak ste nerozhodní, môže vám napovedať aj charakteristika jednotlivých mien. Aký je dnešný oslávenec?

Mužské meno Miloslav má slovanský pôvod a význam mena je "slávny milosťou" alebo "milujúci slávu". Nositeľov tohto na Slovensku ojedinelého mena oslovujeme napríklad Milo, Milko.

Miloslavovia sú rozvážni. Každú reakciu si najprv premyslia, dôkladne zvážia všetky argumenty pre aj proti. Nemusia stáť vpredu za každú cenu. Miloslavovia sa venujú rozvíjaniu duševných schopností. Každú udalosť vnímajú v jej kontexte. Sú "majstri" slova. Nie sú veľmi životaschopní. Miloslavovia potrebujú vyváženú stravu a dostatok spánku.

Ovplyvňuje ich planéta Mars. Šťastná farba Miloslava je červená. Ochranné rastliny púpava, prvosienka, ochranné kamene diamant a ametyst.

Prozaik, básnik, kultúrny, politický a náboženský publicista, popredný činiteľ slovenského národno-emancipačného hnutia v 19. storočí JOZEF MILOSLAV HURBAN, básnik, publicista, jazykovedec, organizátor slovenského národného hnutia, stúpenec a kodifikátor spisovnej slovenčiny MICHAL MILOSLAV HODŽA, slovenský režisér a scenárista MILOSLAV LUTHER, herec MILOSLAV KRÁĽ, bývalý slovenský profesionálny tenista, olympijský víťaz zo Soulu v roku 1988 MILOSLAV MEČÍŘ majú spoločné meno - MILOSLAV.


Foto: thinkstock.com
Zdroj: TASR

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia