Máte dieťa s cudzincom? Bude vysoké a múdre

Máte dieťa s cudzincom?
Ilustračné foto
Zdroj: Thinkstock.com
2015-07-03 00:25:11 |

Rodičom z rasovo a kultúrne rozdielneho prostredia sa rodia vyššie a múdrejšie deti. Vedci tvrdia, že sú inteligentnejšie ako ich rodičia.

Začali ste si s cudzincom alebo cudzinkou a známi vás od tohto vzťahu odhovárajú? Ak ste so svojim partnerom šťastní a zostanete spolu, je veľmi pravdepodobné, že potomkovia vás prerastú, a to tak výškou, ako aj intelektom. Aspoň vedci, ktorí študovali informácie z viac ako stovky rôznych štúdií, to tvrdia.

Experti zistili, že ľudia sú dnes všeobecne múdrejší a vyšší ako ich predkovia, no a tí, ktorí sa narodili rodičom z rozdielnych rás a kultúr majú o nejaký ten centimeter viac a dosahujú zvyčajne vyššie vzdelanie. Pri porovnávaní výšky a kognitívnych schopností detí z rasovo a kultúrne jednotného prostredia s výškou a kognitívnymi schopnosťami detí rodičov z rasovo a kultúrne rozdielneho prostredia došli k jednoznačnému záveru, že výsledkom väčšej genetickej diverzity sú vyššie a múdrejšie deti.

Naopak, genetická diverzita nemá žiadny vplyv na výšku krvného tlaku a hladinu cholesterolu, ktoré majú na svedomí rozvoj ochorení srdca, cukrovky a iných chorôb. Tieto zistenia naznačujú, že evolučný vývoj ovplyvňuje výšku ľudí a myslenie, ale nie zdravotný stav.  

Prečítajte si tiež:

Viete, ako zvýšite dieťaťu IQ? Je to jednoduché

Rodičia, čítate si s deťmi?

 

Fotogaléria


Foto: thinkstock.com
Zdroj: dailymail.co.uk, az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia