Šokujúce video ukazuje, aké sú deti naivné

Šokujúce video ukazuje, aké
Ilustračné foto
Zdroj: youtube.com
2015-06-27 00:30:03 |

Myslíte, že keď ste svojmu dieťaťu 100-krát zdôraznili, aby nevpustilo do domu alebo bytu nikoho cudzieho, neurobí to? Mnohé to aj napriek mnohým rodičovským varovaniam urobia.

Deti sú veľmi zraniteľné a nemali by ste sa spoliehať na to, že práve to vaše sa dokáže zachovať v kritických situáciách „rozumne“.  Joey Salads, známy svojimi scénkami z YouTube, prostredníctvom sociálneho experimentu ukazuje, ako jednoducho ich možno o čomkoľvek presvedčiť. Zo šokujúceho videa, ktoré natočil, je zrejmé, že len málo detí dokáže neznámemu návštevníkovi, ktorá zazvoní pri dverách, povedať nie a nevpustiť ho!

Experimentom sa Joey snaží rodičom otvoriť oči a upozorniť ich, že deti nedokážu vyhodnotiť bezpečne rôzne situácie a pre klasickú detskú naivitu sa ohrozené každý deň. Pri tomto konkrétnom experimente sa vydával za priateľa ich rodičov, s ktorými sa predtým dohodol, že sa na istý čas vzdialia a nechajú na deťoch, ako sa zachovajú. Do domov, ktoré navštívil, po dohode s rodičmi nainštalovali kamery. Výsledky experimentu slúžia ak desivý budíček pre všetkých rodičov, ktorí s pokojným svedomím nechajú deti doma bez dozoru.

„Je tvoja mama doma?“ spýtal sa pri prvej návšteve. Malý chlapec, ktorý po zazvonení prišiel ku dverám mu oznámil, že mama sa sprchuje. „Som jej priateľ. Bude to v poriadku, ak tu na ňu počkám?“ zareagoval Joey. Chlapec v tom nevidel žiadny problém a pokojne ho pustil dnu.

Rovnako sa zachoval aj chlapec pri ďalšej návšteve a pustilo ho dnu, aby Joey na mamu počkal.  Po tom, ako mama prišla k nim a spýtala sa, čo mal syn robiť, keď niekto pri dverách zazvoní, ten so zvesenou hlavou pripustil, že mu kázali nikoho nepúšťať dnu. „Tak prečo si ho vpustil?,“ pýta sa mama a chlapec hneď odpovedá, že predsa Joey je priateľ, lebo tak mu to povedal. „Ale ako vieš, že je to môj priateľ? Čo keď nie je? Čo ak je to blázon? ", pýta sa mama. Na to už chlapča odpovedať nevie.

Podobný scenár sa odohral aj pri ďalších návštevách, keď ho deti naivne vpustili dnu, aj keď nevedeli, kde presne sa ich rodičia nachádzajú alebo že by im nedokázali pomôcť, ak by bol Joey nebezpečným človekom.

Nikdy nevieme, kto sa môže pokúsiť dostať sa k nám dnu, preto je veľmi dôležité s deťmi o týchto situáciách hovoriť. Istejšie je úplne im predchádzať. Práve teraz, počas prichádzajúcich letných prázdnin v mnohých rodinách vzniká situácia, že deti musia zostať doma bez dozoru, lebo rodičia pracujú. Porozmýšľajte, či nemajú kamarátov, spolužiakov alebo niekoho známeho, s kým by mohli tento čas tráviť spoločne pod dozorom dospelej osoby. Nechať malého školáka doma a spoliehať sa, že to dobre dopadne, je zbytočným riskovaním s jeho zdravím aj bezpečnosťou.

 

Fotogaléria


Foto: thinkstock.com
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia