Rarita: Žena porodila po análnom sexe!

Rarita: Žena porodila po
Ilustračné foto
Zdroj: Thinkstock.com
2015-05-19 00:01:41 |

Zdá sa to neuveriteľné, ale je to tak. Američanka má namiesto troch otvorov v oblasti genitálií iba jeden a tak nielen, že mohla otehotnieť po análnom sexe, ona aj menštruuje rektálne.

Žena sa narodila s veľmi vzácnou poruchou v oblasti genitálií – namiesto močovej trubice, vagíny a análneho otvoru má iba jeden, tzv. kloaku, ktorú majú napríklad vtáky. Napriek tomu otehotnela, drobčeka donosila a úspešne porodila. Podľa lekárov ide o jeden z milióna prípadov a aj pre nich je to absolútna rarita.

Takáto deformácia sa vyskytuje asi u jedného z 25-tisíc živo narodených detí, výhradne u dievčat. „Aj keď nikto nevie, čo túto poruchu spôsobuje, zvyčajne sa ju podarí odstrániť hneď po narodení a dievčatá potom majú normálne všetky otvory,“ hovorí urológ z Atlantic City v New Yersey Brian Steixner.

„Raz v noci mladá tehotná žena prišla do pohotovosť a sťažovala sa na špinenie. Aj keď je to pomerne bežné, že u žien sa počas tehotenstva objavia jemné krvavé škvrnky, tentokrát to bolo iné – táto krvácala z konečníka,“ opisuje Steixner. Počas rozhovoru s doktorom sa zmienila, že pred otehotnením mala s partnerom výhradne análny sex. „To mi vyrazilo dych,“ spomína odborník. Špinenie zastavili a ona o niekoľko mesiacov bez problémov porodila bábätko cisárskym rezom. O jej ďalšom osude lekár nič  nevie.

 

 

Môže vám v tehotenstve ublížiť počítač či mikrovlnka?


Operácia nemusí vždy vyjsť

Zaujímavosťou je, že táto žena hneď po narodení tiež absolvovala operáciu na odstránenie genitálnej poruchy, no podľa Steixnera sa muselo „niečo pokaziť“. Buď sa operácia nepodarila alebo telo zareagovalo na traumu chirurgického zákroku tak, že maternica sfúzovala s konečníkom. Žena dokonca aj menštruuje rektálne, no žiadne zdravotné problémy inak nemá.  

Opraviť deformity v oblasti genitálií v takomto prípade, keď je potrebné oddeliť tri priechody – močovú trubicu, vagínu a konečník, je veľmi zložité a od chirurga si to vyžaduje maximálnu precíznosť. „Čím dlhšiu stenu musí vybudovať, tým bližšie sa dostáva k uterálnym a análnym zvieračom,“ pripomína Steixner a konštatuje, že niektoré ženy, ktoré operáciu po pôrode úspešne podstúpili, preto celý život trpia únikom moču a stolice. „Je to obrovský psychický nápor a kvalita života je znížená,“ dodáva.

Pre zvedavých! Aj keď močová trubica a konečník po oprave kloaky nefungujú na 100 percent, vagína je plne funkčná a podľa Steixnera tiež vyzerá „celkom normálne“.

Prečítajte si tiež:

Pozrite si cestu bábätka do vášho náručia

Viete, čo znamenajú tehotenské sny?

Fotogaléria


Foto: thinkstock.com
Zdroj: news.com.au, az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia