Ochutná vojvodkyňa Kate zmrzlinu z materského mlieka?

Ochutná vojvodkyňa Kate zmrzlinu
Ilustračné foto
Zdroj: thinsktock.com
2015-04-28 13:01:21 |

Kým kedysi bolo pár príchutí zmrzliny, dnes sú ich desiatky a niektoré naozaj divné. Jednou z nich je aj zmrzlina z materského mlieka. Tú by mala ochutnať po pôrode aj vojvodkyňa Kate?

Dali by ste si zmrzlinu vyrobenú z materského mlieka? Známa londýnska zmrzlináreň Liktators a bojovníčka za dojčenie Victoria Hiley spojili svoje sily a na počesť očakávaného príchodu malého princa či princeznej vyrobili špeciálny kráľovský zmrzlinový dezert z materského mlieka.

Manželka britského princa Williama, vojvodkyňa Kate Middleton, porodí každým dňom druhé dieťa a tak všetci, ktorí majú akú-takú možnosť, snažia sa popri tejto mediálne sledovanej udalosti odprezentovať. Aktivistky za dojčenie sa v spojitosti s kráľovským pôrodom rozhodli upozorniť nielen Kate, ale aj všetky ostatné mamy, na dôležitosť dojčenia. Pochúťka, z ktorej by mali členovia kráľovskej rodiny na oslave príchodu bábätka ochutnať, dostala priliehavý názov Royal baby Gaga.

Aktivistky zdôrazňujú, že materské mlieko je zdraviu prospešné nielen v dojčenskom veku, ale aj v dospelosti.  Zmrzlinový dezert na počesť narodenia malého princa alebo princeznej je vyrobený z darovaného materského mlieka a vanilkových strukov z Madakaskaru. Mamy, ktorých mlieko sa do takejto zmrzliny používa, musia absolvovať lekárske prehliadky.  

„Myslíme si, že narodenie kráľovského dieťaťa je skvelým časom vybičovať podporu dojčenia u mamičiek a veríme, že keď bude počas tohtoročného leta na trhu, mnohé si uvedomia, že dojčenie je najlepšie,“ hovorí Victoria Hiley.

Kráľovský zmrzlinový dezert bude v predaji vo vybraných predajniach v Londýne tento rok v lete a on-line cez stránku thelicktators.com. Každý si bude môcť vybrať, či chce zmrzlinu v modrom alebo ružovom pollitrovom balení, ktoré vyjde na 19,99 libry (cca 28 eur). Všetky zisky pôjdu na charitu na dojčenie.

Zmrzlina z materského mlieka nie je pre Londýnčanov nijakou novinkou, na trh bola po prvýkrát uvedená v roku 2011. Aj keď materské mlieko je prvým jedlom väčšiny z nás a patrí k tomu najlepšiemu, čo môže mama dieťaťu dať, pre mnohých je klasická zmrzlina vyrábaná z materského mlieka už priveľa. Nuž, každý má iné chúťky...

 

Prečítajte si tiež:

Čoskoro dvojnásobná mamina Kate vsadila na šípky

Princ Charles má hlavu v smútku: Málo vída vnuka

Fotogaléria


Foto: thinkstock.com
Zdroj: dailymail.co.uk, az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia