Vyberte meno dieťatku (Marek, Marko, Markus)

Vyberte meno dieťatku (Marek,
Ilustračné foto
Zdroj: Thinkstock.com
2015-04-25 10:30:53 |

Vybrať dieťaťu meno, ktoré ho bude sprevádzať po celý život, nie je jednoduché. Ak ste nerozhodní, môže vám napovedať aj charakteristika jednotlivých mien. Aký je dnešný oslávenec?

Mužské meno Marek má latinský pôvod a v preklade znie "bojovník". Meniny majú jeho nositelia 25. apríla a toto meno patrí na Slovensku v súčasnosti medzi menej zaužívané.

Ak chceme Marka výstižne charakterizovať, prirovnáme ho k jeho zvieraciemu totemu, tuleňovi, ktorý nestráca svoj osobitý charakter. City, ktoré muži s týmto menom prejavujú a prijímajú, z nich robia bytosti schopné pochopiť veľa vecí. Markovia sú najmä vľúdni a veľmi vnímaví. Ich náklonnosť aj láska majú niekoľko odtieňov. V detstve ich netreba nútiť k veľkolepým prejavom lásky, ale je potrebné chápať ich a vedieť vyčítať z ich pohľadu, koho rešpektujú a milujú. V dospelosti by nemali sľubovať, čo nemôžu splniť.

Zdravie majú Markovia vyvážené. Prospeje im piť prírodné ovocné a zeleninové šťavy a vylúčiť jedlá, ktoré zvyšujú hladinu cholesterolu.

Ich obľúbené farby sú tmavomodrá a biela, ochranné rastliny estragón a palina dračia, ochranné kamene achát, karneol a opál.

Evanjelista SVÄTÝ MAREK, slovenskí futbalisti MAREK HAMŠÍK, MAREK SAPARA i MAREK ČECH, klavirista a skladateľ MAREK BREZOVSKÝ (1974-1994), herci MAREK GEIŠBERG i MAREK MAJESKÝ, režisér najmä dokumentárnych filmov, ale aj kameraman, dramaturg MAREK ŠULÍK, autor filmových a televíznych scenárov aj rozhlasových hier, v ostatných rokoch politik MAREK MAĎARIČ - títo a ďalší muži s menom MAREK (MARKO, MARKUS) majú sviatok 25. apríla. 


Foto: thinkstock.com
Zdroj: TASR

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia