Vyberte meno dieťatku (Alena)

Vyberte meno dieťatku (Alena)
Ilustračné foto
Zdroj: Thinkstostock.cz
2015-03-27 10:30:55 |

Vybrať dieťaťu meno, ktoré ho bude sprevádzať po celý život, nie je jednoduché. Ak ste nerozhodní, môže vám napovedať aj charakteristika jednotlivých mien. Aká je dnešná oslávenkyňa?

Ženské meno Alena je variantom gréckeho mena Helena, čo znamená "svetlo", alebo skrátenou podobou novozákonného mena Magdaléna, ktorého význam je "pochádzajúca z palestínskeho mesta Magdaly". Nositeľky tohto bežne zaužívaného mena oslovujeme napríklad Ala, Alenka.

Od najútlejšieho veku si Alenky vedia získať sympatie. Charakteristické pre ne je, že si dokážu poradiť s akýmkoľvek problémom a sú stále aktívne.

Alenám sa v živote väčšinou darí.vitálne a odolné, čo potrebujú na realizáciu "bláznivého" života.

Aleny ovplyvňuje planéta Mars. Ich šťastné farby sú červená a zelená, ochranné rastliny céder a orgován, ochranné kamene diamant a ametyst.

Moderátorka a bývalá hlásateľka ALENA HERIBANOVÁ, herečka ALENA ĎURÁNOVÁ, herečka ALENA ANTALOVÁ, reprezentantka Slovenska v behu na lyžiach ALENA PROCHÁZKOVÁ, česká herečka ALENA AMBROVÁ, ktorá 20. decembra 2010 zomrela v Brne po kratšej ťažkej chorobe štyri dni pred svojimi 55. narodeninami, česká speváčka známa viac staršej generácii ALENA TICHÁ a spolu s nimi všetky ostatné ALENY majú sviatok podľa slovenského kalendára 27. marca.


Foto: thinkstock.com
Zdroj: TASR

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia