Princ Charles má hlavu v smútku: Málo vída vnuka

Princ Charles má hlavu
Ilustračné foto
2015-03-06 12:30:36 |

Následník britského trónu Charles je frustrovaný z toho, že so svojim vnukom Georgom nie je tak často, ako by chcel. Za všetkým je vraj mama Williamovej manželky Kate - Carole Middleton.

Princ Charles sa na málo času stráveného s vnúčikom, ktorý v lete oslávi druhé narodeniny, sťažoval svojim priateľom. Rozčuľuje ho, že rodinku jeho syna Williama riadi Carole - mama vojvodkyne Kate, ktorá si ich privlastňuje.

(Kate a jej mama Carole)

Podľa oficiálneho vyhlásenia z Buckinghamského paláca však má „jeho kráľovská výsosť so svojim vnukom vynikajúce vzťahy“ a k súkromným dohodám v rodine sa nemajú prečo vyjadrovať. Takto reagovali na množiace sa otázky, kedy Charles naposledy videl Georga.

(Fotiek, na ktorých je Charles v blízkosti Georga, nájdeme naozaj málo.)

Po narodení malého princa Charles naradostený označil tento zážitok ako „jedinečný okamih“ a určite predpokladal, že sa s ním uvidí omnoho častejšie. V skutočnosti však Williamova rodina trávi viac času s rodičmi Kate. Naposledy boli spolu v Karibiku, kde Carole oslávila svoje šesťdesiate narodeniny. William uprednostnil svokrovcov aj počas vianočných sviatkov, keď sa aj s Kate z tradičného oficiálneho obeda ponáhľali do svojho vidieckeho domu Anmer Hall v Norfolku nachádzajúcom sa na pozemku kráľovninho sídla Sandringham, kde ich už čakali Middletonovci.

(Middletonovci si s kráľovskou rodinou až tak "nesadli".)

Nahnevaný Charles výchovu vnuka Georga nazval „Middletonizáciou“. „Oni mi ani nedovolia, aby som sa s ním vídal,“ sťažuje sa vraj. Carole podľa neho riadi celú Georgovu výchovu. „Carole chce mať všetko pod kontrolou – kedy pôjde George spať, kedy a čo bude jesť. Správa sa ako by bola kráľovnou Carole,“ povedal Charles, ktorého trápi, že drobec bude mať onedlho dva roky a on hrá v jeho živote stále iba akúsi okrajovú úlohu.

(William, Kate a George vyzerajú aj napriek naťahovačkám medzi rodinami vždy spokojne.)

Na pohode v kráľovskej rodine nepridávajú ani napäté vzťahy Carole a Charlesovej manželky Camilly, ktoré sa akosi „nemusia“. Camilla je odjakživa akousi čiernou ovcou, no William sa ju aj napriek tomu, že miloval svoju matku Dianu a má dôvod ju nenávidieť, snaží znášať a správa sa k nej úctivo. Jej však občas nejaká tá netaktná poznámka na adresu vojvodkyne Kate vybehne.

(Camilla Parker Bowles)

William a Kate trávia väčšinu času v spomínanom vidieckom dome Anmer Hall, ktorý dostali od kráľovnej Alžbety II. a prednedávnom prešiel rozsiahlou rekonštrukciou. Middletonovci sú tu častými návšteníkmi a v domácnosti hrajú aktívnu úlohu. Či je problém skôr v Charlesovi, jeho manželke Camille alebo rodičoch vojvodkyne, je otázne. Zaujímavé však je, že odkedy trávia u mladej rodinky veľa času, Williamova gazdiná aj záhradník sa po piatich mesiacoch služby v ich domácnosti radšej vrátili na svoje pôvodné miesta u kráľovnej. Podľa neoficiálnych zdrojov sa vraj sťažovali, že Anmer vďaka Middletonovcom nefunguje ako správna kráľovská domácnosť, na akú boli zvyknutí a prekáža im to.

(Rozruch spôsobili aj prvé oficiálne fotky kráľovskej rodinky po narodení Georga, ktoré urobil otec Kate Michael Middleton.)

Vzťahy v rodine sa možno napravia po narodení druhého kráľovského vnúčaťa, ktoré by malo prísť na svet už v apríli. Vylúčené však nie je ani to, že Carole bude hrať v mladej rodinke, ktorej sa pri dvoch deťoch určite zíde každá pomoc, ešte väčšiu úlohu ako teraz. 

(Tehotenstvo Kate veľmi pristane.)

Fotogaléria


Foto: sita.sk, profimedia.sk, TASR.sk
Zdroj: dailymail.co.uk, az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia