Vyberte meno dieťatku (Radoslav, Radoslava)

Vyberte meno dieťatku (Radoslav,
Ilustračné foto
Zdroj: Thinkstock.com
2015-03-06 10:30:30 |

Vybrať dieťaťu meno, ktoré ho bude sprevádzať po celý život, nie je jednoduché. Ak ste nerozhodní, môže vám napovedať aj charakteristika jednotlivých mien. Akí sú dnešní oslávenci?

Mená Radoslav, Radoslava majú slovanský pôvod a význam mien je "radujúci(a) sa, sláviaci(a) radosť". Nositeľov mužského mena oslovujeme aj Radko, Rado a Radoslavy oslovujeme Radka, Slávka. Tieto mená sú na slovenskom území menej početné. 

Radoslavovia a Radoslavy majú rýchle reakcie. Sú rodení sprostredkovatelia a obchodníci. Ich intuícia je fenomenálna. Vlastné sú im aj progresívnosť a profit. Rastlinný totem majú jaseň, ktorý dobre vystihuje ich odolnosť.

Obľúbené farby Radoslavov sú fialová a svetlomodrá a ovplyvňuje ich planéta Jupiter. Ochranné rastliny majú žihľavu, nechtík, ochranné kamene ametyst a zafír. Mali by sa vyhýbať koreneným jedlám. 

Obľúbené farby žien s menom Radoslava sú biela a tmavomodrá. Ochranné rastliny myší chvost, biela ľalia, ochranné kamene zafír a koral. Radoslavy by si mali odoprieť jedlá bohaté na tuky. 

Slovenský snoubordista, športovec ktorý ako prvý v ére samostatného Slovenska získal medailu na ZOH v Turíne v roku 2006 RADOSLAV ŽIDEK, slovenský hádzanár RADOSLAV ANTL, bývalý reprezentant Slovenska v ľadovom hokeji, majster sveta z Göteborgu RADOSLAV HECL, český herec RADOSLAV BRZOBOHATÝ, ktorý zomrel 12. septembra 2012 v Prahe vo veku 79 rokov na cievnu príhodu, - to je len niekoľko nositeľov mena RADOSLAV. Spomedzi žien pripomeňme opernú speváčku RADOSLAVU MIČOVÚ. Muži i ženy s menom RADOSLAV, RADOSLAVA majú podľa slovenského kalendára sviatok spoločne - 6. marca.


Foto: thinkstock.com
Zdroj: TASR

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia