Vyberte meno dieťatku (Fridrich)

Vyberte meno dieťatku (Fridrich)
Ilustračné foto
Zdroj: pixabay.com
2015-03-05 10:30:09 |

Vybrať dieťaťu meno, ktoré ho bude sprevádzať po celý život, nie je jednoduché. Ak ste nerozhodní, môže vám napovedať aj charakteristika jednotlivých mien. Aký je dnešný oslávenec?

Mužské meno Fridrich má germánsky pôvod, na Slovensku sa vyskytuje výnimočne a jeho význam v preklade znie "mierny vladár".

Fridrichovia sú najmä originálni, výbojní a svojhlaví. Ak by sme mali vybrať pre nich zvierací symbol, prirovnali by sme ich k baranovi. Fridrichovia si rýchlo získajú sympatie nežného pohlavia. Sú podmaniví a nadštandardne priateľskí. V spoločnosti sa radi predvádzajú a "bodujú".

Ovplyvňuje ich planéta Mars. Obľúbená farba Fridrichov je červená. Ich ochranné rastliny sú púpava a žltá chryzantéma, ochranné kamene diamant a avanturín.

Český kráľ, vojvoda a kurfirst falcký FRIDRICH FALCKÝ, pruský kráľ FRIDRICH I., pruský kráľ FIRDRICH II., cisár FRIDRICH BARBAROSSA, hudobný skladateľ, bratislavský rodák, klavirista, pedagóg a komponista FRIDRICH KAFENDA, architekt FRIDRICH WEINWURM narodený v Borskom Mikuláši, ktorý projektoval napríklad komplex Nová doba v Bratislave.

Nemecký filozof, socialista FRIEDRICH ENGELS spolu s Karlom Marxom položil základy komunizmu. V Nemecku narodený hudobný skladateľ GEORG FRIEDRICH HÄNDEL, nemecký básnik, jeden z najväčších predstaviteľov nemeckej literatúry JOHANN CHRISTOPH FRIEDRICH VON SCHILLER, podľa ktorého nesie názov Univerzita v Jene - títo muži naplnili časť z charakteristiky mena, kde sa hovorí o vladárovi či originálnosti.


Foto: thinkstock.com
Zdroj: TASR

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia