Vyberte meno dieťatku (Viktor)

Vyberte meno dieťatku (Viktor)
Ilustračné foto
Zdroj: Thinkstock.com
2015-02-26 10:30:27 |

Vybrať dieťaťu meno, ktoré ho bude sprevádzať po celý život, nie je jednoduché. Ak ste nerozhodní, môže vám napovedať aj charakteristika jednotlivých mien. Aký je dnešný oslávenec Viktor?

Mužské meno Viktor má latinský pôvod a jeho význam v preklade je "víťaz". Nositeľov tohto na Slovensku menej rozšíreného mena oslovujeme aj Viki, Viktorko.

Viktorovia sú veľmi citliví. Nachádzajú v sebe vysoké percento aktívnosti, aj keď ich činy nie sú vždy usporiadané. V citovom živote sa prejavujú ako pozorní, mierni a oddaní. Štúdium im prináša potešenie, sú svedomití a vynikajú najmä v cudzích jazykoch. Viktorovia sa radi prezentujú, podľa toho si vyberajú aj profesiu.

Ich šťastné farby sú zelená a oranžová. Ochranné rastliny čakanka, nevädza a konvalinka, ochranné kamene jaspis a citrín

Podľa Historického kalendára sa v tento deň a mesiac v roku 1802 narodil francúzsky spisovateľ, predstaviteľ realizmu VICTOR HUGO. Je známy ako autor mnohých divadelných hier a románov. Zomrel 22. mája 1885.

Slovenský herec, výtvarník, karikaturista, spisovateľ, scenárista, animátor, režisér, humorista a zakladateľ slovenského kresleného filmu VIKTOR KUBAL, český spevák VIKTOR SODOMA známy najmä hitmi zo 60. a 70. rokov 20. storočia, ruský spisovateľ VIKTOR JEROFEJEV, ruský kozmonaut VIKTOR AFANSIEV,  maďarský politik VIKTOR ORBÁN - títo a mnohí ďalší VIKTOROVIA či VICTOROVIA majú podľa slovenského kalendára sviatok 26. februára.


Foto: thinkstock.com
Zdroj: TASR

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia