Užite si aj vy ten moment, keď drobček vidí po prvýkrát mamu

Užite si aj vy
Ilustračné foto
Zdroj: youtube.com
2015-01-28 00:30:34 |

Osemmesačná Louise sa narodila s albinizmom a pre nedostatok pigmentu v očiach trpí aj nystagmusom, ktorý má za následok zlé videnie.

Vďaka špeciálnym okuliarom, ktoré dievčatko dostalo pred dvomi mesiacmi, si konečne mohlo poriadne obzrieť maminu. Po pár zmätených okamihoch, keď zrazu nechápalo, čo sa to deje, spojil sa jej pohľad s pohľadom mamy a vtedy došlo k tomu najdojímavejšiemu momentu, keď sa na perách Louise objavil blažený úsmev.

Akoby povedala: Oh, ahoj, to si ty,“ spomína na túto chvíľu mama Megan McMorris, pre ktorú rovnako ako pre dcérku znamenal veľmi veľa. „Určite bola šťastná,“ dopĺňa a ako so smiechom hovorí, je rada, že sa Louise pri pohľade na ňu nerozplakala.

Nystagmus je vrodená porucha, keď sa oči veľmi rýchlo pohybujú a nie je možné ovplyvniť to. Súčasná veda nepozná veľmi efektívne možnosti ovplyvnenia tohto stavu. Louise s okuliarmi podľa mamy vidí lepšie a dokáže sa zamerať na objekty, čo bez nich možné nie je. Jej zrak už nikdy nebude úplne v poriadku, no všetci sú šťastní, že to je aspoň takto.

 


Foto: youtube.com
Zdroj: youtube.com

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia