Vyberte meno dieťatku (Bohuš)

Vyberte meno dieťatku (Bohuš)
Ilustračné foto
Zdroj: Thinkstostock.cz
2015-01-27 10:30:15 |

Vybrať dieťaťu meno, ktoré ho bude sprevádzať po celý život, nie je jednoduché. Ak ste nerozhodní, môže vám napovedať aj charakteristika jednotlivých mien. Aký je dnešný oslávenec Bohuš?

Mužské meno Bohuš má český pôvod a vo voľnom preklade znamená "Bohu sláva". Odvodené je od mena Bohuslav, Bohumil. S nositeľmi mena Bohuš sa na Slovensku nestretávame často. Ak sme s nimi v kontakte, oslovujeme ich Bohuško, Bohun.

Vo svojej podstate sú Bohušovia komedianti, ktorí aj veľké zúfalstvo zahrajú presvedčivo. Väčšinou prácu dokončia skôr, ako prejdú k ďalšej. Ak sa veci komplikujú, sú nerozhodní. Majú striedavú vôľu a keď sa im niečo nepodarí, podľa nich je na vine vyššia moc.

Bohušovia potrebujú mať pocit, že sú milovaní. Ich totemová rastlina je breza. Tak ako tento strom, aj oni pôsobia inšpiratívne a nežne. Vitalita Bohušov je dobrá, no ich zdravie priveľmi podlieha psychike. 

Ovplyvňuje ich Mesiac. Šťastné farby Bohušov sú fialová, žltá a modrá. Ochranné rastliny žihľava, rimbaba, ochranné kamene ametyst a tyrkys.

Český spevák BOHUŠ MATUŠ aj významný slovenský umelec, bývalý sólista Opery SND, barytonista BOHUŠ HANÁK, ktorý vo veku 85 rokov skonal 14. marca 2010 vo švajčiarskom Bazileji, predstavujú malú vzorku mužov s menom, pripadajúcim v slovenskom kalendári na 27. januára.


Foto: thinkstock.com
Zdroj: TASR

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia