Rekordérka? Angličanka dojčí svoju šesťročnú dcéru

Rekordérka? Angličanka dojčí svoju
Ilustračné foto
Zdroj: fakt.pl
2015-01-16 12:01:19 |

Z Denise Sumpter majú zástancovia dojčenia určite radosť. Jej šesťročná dcéra Bella ešte pije mlieko z jej prsníkov. Podľa odborníkov to v tomto veku však nie je normálne.

Denise (44) je presvedčená, že nič lepšie nemôže pre svoje dieťa urobiť a tak neberie slová odporcov takého dlhého dojčenia vážne. „Je to jedna z najlepších vecí, ktoré som pre svoju rodinu urobila,“ hovorí hrdo. „Dojčenie 6-ročného dieťaťa nie je nutné ani normálne,“ oponuje špecialistka na výživu detí Clare ByamCook. Ako pripomína, Belle neprináša materské mlieko už žiadne nutričné výhody. Na druhej strane, dojčenie môže byť podľa nej pre Denise a Bellu vyjadrením určitého spôsobu citovej väzby a maznania sa.

„Keby sa ma niekto pred piatimi rokmi spýtal, ako dlho budem ešte Bellu dojčiť, určite by mi nenapadlo, že to potrvá tak dlho,“ vysvetľuje Denisa. No zároveň dodáva, že s tým nemieni prestať, kým sa dcéra sama nerozhodne, že už nechce byť dojčená alebo kým jej nevypadajú všetky mliečne zuby.

Materské mlieko dostáva dievčatko takmer každý deň, niekedy nemá chuť, inokedy sa napije iba raz, občas niekoľkokrát za deň. Pre mamu to nie je žiadny problém a mlieka má stále dosť, lebo okrem Belly dojčí aj jej 1,5 ročného brata, vďaka čomu sa jej ho tvorí dostatok. Ako Denise tvrdí, jej deti vôbec nebývajú choré a Bella je o hlavu vyššia ako všetci jej spolužiaci.

Názor na takéto dlhé dojčenie si musí urobiť každý sám. Kým v prvom roku života ho všetci odborníci zhodne odporúčajú, najneskôr po tretích narodeninách ratolesti radia s dojčením skončiť. 

 

 

Fotogaléria


Zdroj: fakt.pl

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia