Obľúbená rozprávka Máša a medveď ožije na ľade

Obľúbená rozprávka Máša a
Ilustračné foto
Zdroj: youtube.com
2014-12-28 12:20:13 |

Unikátna rodinná ľadová šou, vytvorená na motívy svetoznámej ruskej animovanej rozprávky Máša a Medveď sa predstaví na Slovensku!

Síce si ešte nejaký ten čas počkáme, no tvorcovia už teraz sľubujú, že sa máme na čo tešiť. Slovenské a české turné začne na jeseň 2015. Ide o vôbec prvý projekt takéhoto druhu, ktorý sa môže pýšiť výlučne slovenskou produkciou.

Príbehy o malej roztopašnej Máši a dobrosrdečnom bývalom artistovi-medveďovi Míšovi sú vysielané vo viac ako 20 krajinách sveta a získali si milióny fanúšikov nielen v radoch detských divákov. Príležitosť spoznať túto rozprávku už mali aj slovenskí a českí diváci. Verejnoprávna televízia ju zaradila do svojho vysielania v rámci Večerníčka a Česká televízia ju odvysielala na televíznom kanáli určenom pre deti.

Tvorcovi rozprávky Olegovi Kuzukovovi sa podarilo vhodne skombinovať zábavné zápletky so špičkovou animáciou, vďaka čomu sa Máša a Medveď stali fenoménom, ktorý spája deti a ich rodičov po celom svete. Do dnešného dňa vyšlo v ruštine celkovo 46 epizód, pričom počas roka 2014 ruské Animaccord Studio vydalo osem nových epizód.

Vďaka spoločnosti Comunique, ktorá prišla s týmto nápadom a produkčnému tímu okolo režisérky Valérie Schulczovej a scenáristu Romana Olekšáka, ožíva táto moderná rozprávka aj vo forme rodinnej šou na ľade. Českú časť autorského tímu reprezentuje napríklad hudobný skladateľ Ondřej Soukup a textárka Gabriela Osvaldová. Do deja príbehu vtiahnu divákov originálne animácie z rozprávky, postavám prepožičajú svoje hlasy známe tváre umelcov a celý program bude doplnený o rytmické pesničky v podaní obľúbených slovenských a českých interpretov.


Foto: youtube.com
Zdroj: TASR

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia