Vyberte meno dieťatku (Adela)

Vyberte meno dieťatku (Adela)
Ilustračné foto
Zdroj: Thinkstostock.cz
2014-12-22 10:31:56 |

Vybrať dieťaťu meno, ktoré ho bude sprevádzať po celý život, nie je jednoduché. Ak ste nerozhodní, môže vám napovedať aj charakteristika jednotlivých mien. Aká je dnešná oslávenkyňa Adela?

Ženské meno Adela má francúzsky pôvod a v preklade znamená "ušľachtilá bytosť, vznešená". S Adelkami sa na Slovensku stretávame iba niekedy.

 Adely sú očarujúce a veľmi sebavedomé ženy, ktoré pripravia iným nejedno prekvapenie. Napriek tomu ťažko nachádzajú v sebe rovnováhu. Zveličujú, aby zapôsobili na iných a úspešne sa im to darí. Intenzívne sa zúčastňujú na dianí okolo seba. Študujú dosť dobre. Zameriavajú sa na profesie, kde majú možnosť nadväzovať kontakty a realizovať sa. Uplatnia sa napríklad v médiách.

Adelky rady prijímajú hostí a robia to s noblesou. Majú výnimočnú schopnosť cítiť sa dobre takmer všade. Mali by si dávať pozor na obličky.

Ovplyvňuje ich planéta Venuša. Ich šťastné farby sú zelená a biela. Ochranné rastliny nechtík, ligurček a materina dúška, ochranné kamene smaragd, zafír a karneol.

Šľachtičná ADELA OSTROLÚCKA, veľká no nenaplnená láska Ľudovíta Štúra, ale aj slovenská herečka ADELA GÁBOROVÁ, ktorá patrila k najvýraznejším osobnostiam Divadla Andreja Bagara v Nitre.
 O láske Ľudovíta Štúra k Adele Ostrolúckej napísal životopisný román Ľudo Zúbek a nazval ho Jar ADELY OSTROLÚCKEJ. S menom ADELA sa stretneme aj v titulku československej filmovej komédie z roku 1977 ADÉLA ješte nevečeřela (ADELA ešte nevečerala) režiséra Oldřicha Lipského.


Foto: thinkstock.com
Zdroj: TASR

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia