Deti nepotrebujú drahé dary, dôležitejší je nápad

Deti nepotrebujú drahé dary,
Ilustračné foto
Zdroj: youtube.com
2014-12-22 15:30:04 |

Vianoce sú už naozaj za dverami, stromčeky svietia a medovníky rozvoniavajú, no mnohí ešte určite zháňate darčeky na poslednú chvíľu. Ako si s tým poradiť?

Nechať si nákup darčekov na posledné predvianočné dni je celkom odvaha. Môžete si byť takmer viac ako istí, že hračku, ktorú zháňate, nenájdete ani v jednom obchode. Záchranou môže byť pekná kniha, cédečko či dévedečko. Rozprávkami a pesničkami deti nesklamete.

Ťažko sa vyberajú darčeky najmä pre tých najmenších. Na klasické hračky sú ešte príliš malí, no aj im chceme dopriať pekné Vianoce a tak špekulujeme, čo kúpiť. Obdarovať ročného drobca hračkou, ktorej zmysel pochopí v troch rokoch, nemá veľký význam a prikúpiť 150-tu hrkálku či hryzátko je zbytočné. Dobrou voľbou je napríklad mäkká umývateľná knižka s veľkými farebnými obrázkami či cédečko s príjemnou hudbou. Skúste napríklad cédečko Štedrý večer alebo Uspávanky od Katky Koščovej, ktoré môžete púšťať bábätku od kolísky, ale aj staršej ratolesti.

Dôležitá nie je cena

Trápiť sa tým, že ste nezohnali presne tú hračku, o ktorej dieťa sníva, je zbytočné. Ratolesti chcú aj tak každý deň niečo iné a často sa omnoho viac tešia z toho, keď darček rozbaľujú, než zo samotného obsahu. Hračky obvykle po pár dňoch skončia zabudnuté v škatuli pri ostatných a vy si uvedomíte, že energia a peniaze, ktoré ste do zháňania vložili, boli vlastne dosť zbytočné. Neveríte?

Ocko Tim Cocker urobil malý experiment so svojim synom a dcérou. Dva týždne pred Vianocami urobil vianočnú generálku a pre obidvoch pripravil „špeciálny“ darček. Vedel, že chlapec túži po hodinkách inšpirovaných hviezdnou postavičkou Ben 10 z televíznej stanice Cartoon Network a dievčatko si želalo Barbie a Kena. Synovi namiesto hodiniek zabalil do darčekového papiera banán a dcérke cibuľu. Tima ani vo sne nenapadlo, že ratolesti na tieto „hrozné“ darčeky zareagujú tak, ako zareagovali. Namiesto sklamania boli z banánu a cibule absolútne nadšené. „Mám banán!“, „Mám cibuľu!“, kričali nadšene po tom, ako sa im podarilo prekvapenia rozbaliť.

Tak vidíte, ak máte hlavu v smútku z toho, že ste pre potomkov nezohnali práve to, o čom snívajú, nerobte si vrásky na čele. Určite sa potešia všetkému, čo pod stromčekom nájdu a vy si ušetríte prekvapenie k narodeninám, meninám alebo inému sviatku. Možné je však aj to, že o dva týždne už nebudú mať o hračku, po ktorej momentálne veľmi túžia, ani náhodou záujem, lebo začnú túžiť po nejakej inej. 

 

 

Fotogaléria


Foto: youtube.com
Zdroj: Huffingtonpost.com, az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia