Vyberte meno dieťatku (Bohdan)

Vyberte meno dieťatku (Bohdan)
Ilustračné foto
Zdroj: thinsktock.cz
2014-12-21 10:30:24 |

Vybrať dieťaťu meno, ktoré ho bude sprevádzať po celý život, nie je jednoduché. Ak ste nerozhodní, môže vám napovedať aj charakteristika jednotlivých mien. Aký je dnešný oslávenec Bohdan?

Mužské meno Bohdan má slovanský pôvod a znamená "dar Boží, daný Bohom". Nositeľov tohto zriedkavého krstného mena oslovujeme Bohdanko, Body, Danko.

Bohdanovia potrebujú mať okolo seba stále spoločnosť, pretože sú veľmi výreční. Zdá sa, akoby sa narodili s veľkými vedomosťami z mnohých oblastí. Priťahuje ich povolanie spisovateľa, archeológa či učiteľa netradičných teórií. Sú silne citovo založení a potrebujú, aby ich blízki milovali. Mali by dôsledne dodržiavať životosprávu, no v tejto oblasti sú skôr nedbanliví.

Ovplyvňuje ich planéta Merkúr. Šťastné farby Bohdanov sú modrá a sivá. Ochranné rastliny palina a saturejka, ochranné kamene citrín a zafír.

K najznámejším BOHDANOM na Slovensku nepochybne patril huslista, dirigent, vysokoškolský pedagóg a zakladateľ Slovenského komorného orchestra BOHDAN WARCHAL (1930-2000).


Foto: thinkstock.com
Zdroj: TASR

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia