Zabodujte originálnym pozdravom

Zabodujte originálnym pozdravom
Ilustračné foto
Zdroj: sita.sk
2014-12-17 12:05:20 |

Osobné pozdravy sú in, dokonca aj následník britského trónu sa rozhodol potešiť svet vianočnou fotkou svojho rozkošného synčeka.

Do Vianoc už síce veľa času nezostáva, no ak sa rozhodnete poslať blízkym originálny vianočný pozdrav, dá sa to stihnúť. Určite ním nič nepokazíte. Podobnou formou urobili radosť mnohým ľuďom aj vojvoda a vojvodkyňa z Cambridge, William a Kate, ktorí pred pár dňami zverejnili oficiálne vianočné fotky svojho rozkošného synčeka Georga.

Svet obleteli tiež vianočné fotky amerického prezidenta Baracka Obamu s rodinou

Prečo by ste neboli originálni aj vy a neposlali blízkym pozdrav, ktorý bude len o vašej rodine? Dôležité je nájsť alebo urobiť fotku, ktorá bude vzbudzovať atmosféru týchto najkrajších sviatkov v roku. Vytiahnite vianočné dekorácie, na ktoré už je ten správny čas a nastajlujte sa ako rodina alebo urobte hlavné hviezdy z detí.

Možností je veľa, záleží od vašej kreativity, akú scenériu zvolíte. Dajte si záležať na tom, aby prostredie, v ktorom ratolesť odfotíte, bolo pekné. Ak jej vložíte do rúk adventný veniec a nakážete usmievať sa, no za ňou bude kôš plný neožehlenej bielizne alebo kuchynský neporiadok, to asi tú pravú vianočnú atmosféru neurobí.  

Pozadie môžete ľahko vyrobiť aj pomocou deky alebo prikrývky. Ak si nájdete čas, môžete urobiť nejaký pekný záber vonku, napríklad pri ihličnatom stromčeku. Toto je dôležité najmä pre tých počítačovo menej zdatných, ktorí nemajú chuť púšťať sa do akýchkoľvek úprav a text jednoducho napíšu rukou na druhú stranu fotky.

Nič zložité však nie je ani v tom vsadiť fotku do niektorej z krásnych predlôh,  ktoré ponúkajú on-line editory fotografií – napríklad loonapix, PhotoMontager, imikimi či frametoy. Komu sa takéto predlohy nepáčia, môže si vytvoriť vlastný pozdrav v sofistikovanejších programoch, ktoré sa dajú bezplatne stiahnuť a používať. Medzi ne patrí napríklad GIMP, PhoXo či Funny Photo Maker. Výhodou týchto programov je to, že môžete použiť akúkoľvek fotku a vianočnú atmosféru dotvoríte vďaka vašej fantázii a šikovnosti.

Takto zhotovenú fotku odneste do fotoslužby, kde vám ju zvyčajne na počkanie vytlačia na fotopapier napríklad z USB kľúča alebo akéhokoľvek iného nosiča dát.

Fotogaléria


Foto: thinkstock.com, profimedia.sk, sita.sk, archív
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia