Princ George prežije prvé ozajstné Vianoce

Princ George prežije prvé
Ilustračné foto
Zdroj: profimedia.sk
2014-12-11 12:40:54 |

Rozsvietený stromček, darčeky aj sviatočné menu - to čaká na Vianoce malého princa v sídle Anmer Hall, ktoré sa stalo vidieckym domovom obľúbenej rodinky.

Vojvoda a vojvodkyňa z Cambridge William a Kate sa rozhodli tohtoročné Vianoce aj so synčekom Georgom prežiť čo najpohodovejšie. Okrem nevyhnutných povinností, ktorým sa vyhnúť nedá, budú sviatky tráviť v zrenovovanom vidieckom dome Anmer Hall v Norfolku nachádzajúcom sa na pozemku kráľovninho sídla Sandringham. Anmer Hall prešiel  počas dvojročnej rekonštrukcie zmenami podľa predstáv Williama a Kate. Tešia sa, že práve vianočné sviatky sú časom, kedy sa rodinám môžu pochváliť so svojim novým idylický domov.

 

(Aj keď sídlo je strážené ochrankou a často pri ňom vídať policajtov, nová strecha žiari do diaľky, rovnako sú neprehliadnuteľné aj ďalšie úpravy v exteriéri)

Hlavným cieľom rekonštrukcie viktoriánskeho sídla z 18. storočia bolo zabezpečiť mladej rodinke, ktorá v apríli privíta druhý prírastok, väčšie súkromie. Dom dostal novú strechu a údajne tam pribudla aj nádherná zimná záhrada, od základov zrenovovali kuchyňu, sídlo má novú príjazdovú cestu a oplotenie, prerobili desať spální a okolo domu vysadili nové stromy. Môžu sa pochváliť tiež novým plaveckým bazénomtenisovými kurtmi. Jednoducho, dom snov, v ktorom plánujú tráviť čo najviac času so svojimi ratolesťami.

 

(Sídlo Anmer Hall obohnané lešením v čase, keď ho rekonštruovali)

 

George po prvýkrát ochutná z vianočného menu

Kým prvé Vianoce prežil malý George v Bucklebury v Berkshire u starých rodičov z maminej strany, tento rok príbuzní navštívia pár v ich vynovenom vidieckom sídle. Okrem Carole a Michala Middlentonovcov, teda rodičov Kate a celej kráľovskej rodiny, privítajú aj jej súrodencov Pippu a Jamesa. Tí plánujú stráviť v rezidencii niekoľko príjemných sviatočných dní.

Ako prezradil zdroj z okolia páru, tento rok oslávi George Vianoce po prvýkrát so všetkým, čo k nim patrí – čaká ho rozžiarený stromček, rozbaľovanie darčekov a už si bude môcť dopriať aj sviatočné menu. Minulý rok bol ešte príliš malý na to, aby si čaro vianočných sviatkov uvedomoval, preto jeho najbližší už teraz pripravujú všetko tak, aby mal drobec kopec krásnych zážitkov. To, čo ho pod stromčekom čaká, je tajné. Možno si však pod ním nájde aj nejaké tie kúsky oblečenia z butiku, v ktorom majú množstvo vecí s vtipnými motívmi spojenými s kráľovskou rodinou, ktorými ho obdarovali William a Kate aj vlani.

Podľa tradície strávia vojvoda a vojvodkyňa z Cambridge Štedrú večeru so zvyškom britskej kráľovskej rodiny na panstve Sandringham, ktoré je vzdialené len 3,2 kilometra. Na Prvý sviatok vianočný pôjdu už tradične spoločne do kostola Márie Magdalény a následne ich čaká veľký vianočný obed. Po ňom sa mladá rodinka vyberie do Anmer Hall, kde budú pokračovať v oslavách Vianoc s Middletonovcami.

 

(Štedrú večeru si dajú aj s ostatnými členmi kráľovskej rodiny už tradičnej v sídle kráľovnej na panstve v Sandringhame)

 

Podľa zasvätených William požiadal kráľovnú o špeciálne povolenie, aby Kate vzhľadom na svoje tehotenstvo mohla vynechať popoludňajší program s kráľovskou rodinou a zvyšok dňa tráviť čas v pohodlí zrenovovaného domova. „William o tom hovoril s kráľovnou najmä preto, lebo Kate dlho trpela akútnymi rannými nevoľnosťami a myslí si, že by bolo pekné, aby mala príjemné a pohodové Vianoce. Kráľovná súhlasila,“ priblížil zdroj z okolia páru. Keby ste čakali, že pohodičku si bude mladý pár so synčekom a rodinou užívať niekoľko dní, nie je to tak. Už na Štefana sa pripoja znovu ku kráľovskej rodine. Našťastie, ani tá nemá počas sviatkov príliš veľa programu a trávia ich v súkromí.  

 

(Kate sa po ťažkých prvých mesiacoch tehotenstva poznačených nevoľnosťou už usmieva. Takto veselo jej bolo počas návštevy USA, ktorú pár absolvoval v týchto dňoch)

Fotogaléria


Foto: geography.co.uk, profimedia.sk
Zdroj: hellomagazine.com

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia