Elza zhodila z trónu top vianočných darčekov Barbie

Elza zhodila z trónu
Ilustračné foto
Zdroj: thinkstock.com
2014-11-27 12:31:33 |

Ešte stále nemáte vymyslené darčeky pod stromček pre deti? Nechajte sa inšpirovať prieskumom, podľa ktorého idú na odbyt najmä princezná Elsa a Lego.

Prvýkrát po 11 rokoch niekto zosadil z trónu Barbie, ktorej doteraz patrilo už tradične prvé miesto na dievčenských zoznamoch želaní pod stromček. Tento rok si ich úplne podmanil megahit Ľadové kráľovstvo. Princezná Elza s ďalšími postavami z muzikálu sa stali novými úradujúcimi majstrami v dievčenských srdciach po celom svete a po ničom netúžia tak, ako po čomkoľvek z tejto rozprávky.

Snímka z minulého roka, ktorá získala Oscara za najlepší animovaný film a vďaka skladbe Let It Go na udeľovaní cien americkej Akadémie filmových umení a vied triumfovala v kategórii pôvodných piesní, si od premiéry na konto pripísala viac ako 1,219 miliardy dolárov. Stala sa tak animovaným filmom s najvyššími tržbami.

 

 

Elsu kupuje každý piaty rodič

Podľa prieskumu National Retail Federation (najväčšie združenie maloobchodov na svete), hračky súvisiace s Ľadovým kráľovstvom plánuje pre svoju dcéru kúpiť alebo už kúpil každý piaty rodič, teda 20 percent zákazníkov oproti 16,8 percenta tých, ktorí sa obzerajú po niektorej z  Barbie. Hviezda tejto kultovej bábiky z dielne Mattel v poslednej dobe vybledla, v treťom štvrťroku tohto roka klesol jej predaj o 21 percent.

Bábiky vo všeobecnosti ovládli päť prvých priečok vo vianočných nákupoch pre dievčatá, okrem postáv z Ľadového kráľovstva sa medzi ne dostala aj spomínaná Barbie či Monster High bábiky.

 

Chlapci milujú hlavne Lego

Medzi chlapčenskými hračkami jednoznačne vedie Lego, čo nie je žiadnou novinkou. S Legom Star Wars, City či Creator určite zabodujete. Na druhom mieste sa umiestnili autá a kamióny a na treťom Ninja korytnačky (Teenage Mutant Ninja Turtles).

Fotogaléria


Foto: thinkstock.com
Zdroj: huffingtonpost.com, az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia