Vyberte meno dieťatku (Henrieta)

Vyberte meno dieťatku (Henrieta)
Ilustračné foto
Zdroj: Thinkstostock.cz
2014-11-28 09:01:53 |

Vybrať dieťaťu meno, ktoré ho bude sprevádzať po celý život, nie je jednoduché. Ak ste nerozhodní, môže vám napovedať aj charakteristika jednotlivých mien. Aká je dnešná oslávenkyňa Henrieta?

Meno Henrieta má staronemecký pôvod a v preklade znamená "vládkyňa domova". Nositeľky oslovujeme Henrietka, Henka, Heňa.

Henriety sú veľmi pôvabné ženy. Aj keď sa niekedy môžu javiť ako odmerané, nie je to tak, iba sa boja ukázať svoju zraniteľnosť. Študujú skôr z povinnosti. Skutočne zanietené začínajú byť až vtedy, keď sa rozhodnú pre povolanie, ktoré ich potom celkom pohltí. Niekedy dlhé roky hľadajú svojho vysnívaného muža. K rozhodnutiam pristupujú opatrne. Ak sa k niekomu pripútajú, v zásade je to nadlho. Často sa vyhýbajú kontaktom s ľuďmi, sú skôr samotárky.

Ich zdravie je zvyčajne veľmi dobré, Henriety sú veľmi vitálne. Mali by viac dbať na pravidelnú a striedmu stravu.

Ovplyvňuje ich planéta Saturn. Ich šťastné farby sú hnedá, čierna a tmavomodrá, ochranné rastliny kostihoj a štiav záhradný (listová zelenina), kamene granát a opál.

Divadelná herečka, ktorá má za sebou aj účinkovanie v televíznych inscenáciách, v reklame, vo filme, skúsenosti má aj z moderovania a dabingu HENRIETA KECEROVÁ, ďalšia herečka HENRIETA MICKOVIČOVÁ, ďalej bývalá slovenská tenistka HENRIETA NAGYOVÁ, zrakovo postihnutá zjazdárka HENRIETA FARKAŠOVÁ, ktorá spolu s navádzačkou Natáliou Šubrtovou na ZOH 2010 v kanadskom Vancouveri získala tri zlaté medaily a jednu striebornú a na ZOH v Soči v roku 2014 dvakrát obsadila prvé miesto - za zjazd  a obrovský slalom. Podobne ako aj všetky ostatné HENRIETY majú sviatok 28. novembra.


Foto: thinkstock.com
Zdroj: TASR

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia