Na Hodinu deťom prispejte len do označených pokladničiek

Na Hodinu deťom prispejte
Ilustračné foto
Zdroj: hodinadetom.sk
2014-11-26 13:15:30 |

Keď v piatok stretnete v mestách ľudí so žltými pokladničkami, nemusíte sa obávať, že by ste dali peniaze podvodníkom.

Takmer 1750 dobrovoľníkov, ktorí sa rozhodli pomôcť pri zbierke v uliciach slovenských miest, bude viditeľne označených ceduľkami a zapečatenými žltými pokladničkami s podobizňou maskota kampane Huga. Na pokladničkách bude navyše viditeľne označený rok 2014. Vždy sa môžu nájsť  špekulanti, ktorí sa chcú na zbierkach priživiť, tak buďte obozretní a pokladničku, do ktorej peniaze vložíte, si obzrite. Ak si však môžete dovoliť nejaké to euro darovať, určite neváhajte. Prispejete na projekty, ktoré pomáhajú hendikepovaným alebo sociálne znevýhodneným deťom, ktoré to naozaj nemajú v živote ľahké. Za 15 rokov kampane nadácia prerozdelila na ne 4 645 544 eur.

Verejná zbierka, ktorá sa uskutoční tento piatok 28. novembra, je iba jednou z aktivít v rámci Hodiny deťom. Vo štvrtok 4. decembra bude nasledovať charitatívna aukcia umenia a fotografií v Bratislavskom vodárenskom múzeu. Diela nadácii poskytli slovenskí umelci, ktorí kampaň podporujú, no nielen oni. "Prvýkrát v histórii našej aukcie doplnia portfólio diel aj diela vytvorené deťmi, ktoré sme prostredníctvom Hodiny deťom podporili," hovorí správkyňa Nadácie pre deti Slovenska Dana Rušinová. Tieto diela sú podľa nej dôkazom toho, že aj hendikepované alebo sociálne znevýhodnené deti môžu vďaka podpore rozvíjať svoj potenciál. Kampaň vyvrcholí v nedeľu 21. decembra slávnostným podujatím prenášaným televíziou.

Hodinu deťom môžte podporiť až do 31. júla 2015 zaslaním prázdnej SMS v hodnote štyroch eur na číslo 800. Prispieť možno aj vyplnením darcovského formulára na stránke www.nds.sk.

Hodina deťom je podľa Rušinovej výnimočná v tom, že z jej výťažku podporujú organizácie, ktoré sa venujú práci s deťmi.  je presvedčená, že takáto podpora má väčší dosah ako priama podpora jednotlivcov. "Ak jednotlivcovi darujete napríklad 500 eur, pár týždňov z nich vyžije, kúpi si jedlo, oblečenie, lieky. Ak rovnakú sumu venujete organizácii, ktorá sa stará o viacero podobných ľudí, vydrží fungovať rovnako dlho, no pomôže viacerým," konštatuje. Záujemcovia môžu nájsť viac informácií o kampani Hodina deťom na stránkach www.nds.sk alebo www.hodinadetom.sk.


Foto: hodinadetom.sk
Zdroj: SITA, az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia