Vyberte meno dieťatku (Elvíra)

Vyberte meno dieťatku (Elvíra)
Ilustračné foto
Zdroj: Thinkstostock.cz
2014-11-21 09:45:35 |

Vybrať dieťaťu meno, ktoré ho bude sprevádzať po celý život, nie je jednoduché. Ak ste nerozhodní, môže vám napovedať aj charakteristika jednotlivých mien. Aká je dnešná oslávenkyňa Elvíra?

Ženské meno Elvíra má španielsky pôvod a v preklade znamená "vznešená", "kňažná". S nositeľkami tohto krstného mena sa stretávame na Slovensku málokedy. 

Sú to trpezlivé dámy, ktoré sa k cieľom dopracujú s pozoruhodnou vytrvalosťou. Ako študentky sú svedomité, presné a vnímavé. Vynikajú všade, kde je potrebné rozhodnúť sa, rýchlo sa zorientovať a systematicky pracovať. Môžu byť z nich napríklad dobré obchodníčky, účtovníčky alebo sekretárky. 

Elvíry o svojom citovom živote takmer nehovoria. Dá sa povedať, že táto téma im nie je práve príjemná. Majú málo priateľov, ale spoľahlivých a najmä vplyvných. Keďže sú z času na čas úzkostlivé a prirýchlo jedia, mali by si dávať pozor na žalúdok, zo stravy vylúčiť ťažké jedlá a konzumovať viac zeleniny aj ovocia. 

Ovplyvňuje ich planéta Merkúr. Ich šťastné farby sú hnedozelená a modrá. Ochranné rastliny čakanka, saturejka, ochranné kamene jaspis a zafír

Slovenská výtvarníčka ELVÍRA ANTALOVÁ (1924-2011), ďalej pedagogička, neskôr riaditeľka a majiteľka vzdelávacej agentúry, Osobnosť cestovného ruchu 2004, Vynikajúca podnikateľka Slovenska v roku 2002, manažérka roka 1995 ELVÍRA CHADIMOVÁ - to sú ženy, ktoré naplnili časť charakteristiky svojho mena - k cieľom sa dopracujú s pozoruhodnou trpezlivosťou.


Foto: thinkstock.com
Zdroj: TASR

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia