Týchto psíkov deťom na hranie nedávajte

Týchto psíkov deťom na
Ilustračné foto
Zdroj: soi.sk
2014-11-01 00:01:28 |

Ak má vaša ratolesť doma jedného z týchto dvoch psíkov, radšej ich spomedzi hračiek vyberte, aby si neublížila. Slovenská obchodná inšpekcia (SOI) upozorňuje, že sú nebezpeční.

Plyšový psík s prísavkou

Tento na prvý pohľad roztomilý psík má na etikete pôvod MADE IN CHINA. Textilná hračka, predstavujúca sediaceho psíka, má na hlave na retiazke pripevnenú prísavku. Na uchu psíka je pripevnená papierová etiketa s údajom MX-2013, čiarovým kódom 8580091200012 a označením CE. Slovenská obchodná inšpekcia varuje, že deťom pri jeho používaní hrozí riziko udusenia.

Skúšaním sa totiž z hračky uvoľnila prísavka spolu s retiazkou a úplne zapadli do valca na malé časti. Podobne skúškou v ťahu sa oddelil z psíka nos, ktorý tiež zapadol do valca na malé časti.

Plyšový pes

Aj tento psík vyzerá ako milá hračka pre drobcov, no rovnako predstavuje riziko zadusenia. Pôvod, ktorý je uvedený na etikete,  má tiež v Číne. Textilná hračka má podobu sediaceho psa, ktorý má na obojku na červenej šnúrke priviazané dva malé zvončeky (rolničky). Na uchu psíka je pripevnená papierová etiketa s uvedeným názvom Plyšový pes, číselné označenie 120046, čiarový kód 8580091200463 a označenie CE.

Pri skúšaní sa z hračky uvoľnili malé zvončeky (rolničky), ktoré úplne zapadli do valca na malé časti. Podobne skúškou v ťahu sa oddelilo z psíka oko, ktoré tiež zapadlo do valca na malé časti.

Keďže obidve hračky na základe svojich funkcií, vlastností a vyhotovenia sú určený pre deti do 3 rokov, berúc do úvahy bežné a predvídateľné správanie malých detí vkladať často veci do úst, predstavujú pre ne riziko zadusenia, odôvodňuje SOI.

V súčasnosti sú už obidve hračky z trhu stiahnuté, no ak ste ich kúpili, môžete ich vrátiť a dostanete naspäť ich kúpnu cenu.

Fotogaléria


Foto: soi.sk
Zdroj: soi.sk, az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia